THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

Стрийм: Assumption : Hadean Tides

Стрийм: Assumption : Hadean Tides

Италианските дет/дуум метъл титани Assumption издадоха новия си колосален дългосвирещ албум, „Hadean Tides“, след около четири години затишие.
Студийното заглавие се разпространява чрез лейбълите Sentient Ruin Laboratories и Everlasting Spew Records, като е  налично в дигитален формат и на физически носител – аудиокасета , диск и плоча.
„Hadean Tides“ представя дълбинните дет метъл похвати на италианския квартет в нова посока, през призмата на абсолютно величествени и разграждащи душата мелодии, разгърнати в почти час странстване из бездната, потопяваща в съзерцателни проповеди и хипнотизираща атмосфера.

Малко ъндърграунд екстремни метъл банди в наши дни са способни да предизвикат такива грандиозни визии на афотични измерения и плаващи състояния на съзнанието, каквито Assumption може да предизвика чрез халюциногенната необятност на своя трансформиращ дет/дуум метъл.
С „Hadean Tides“ бандата за пореден път разбива границите и въздига безкраен поток от влияния и безгранично звуково изследване, за да се потвърди отново като абсолютни пророци на тази визионерска дет метъл трансценденция, където кавернозни огромни рифове и свръхестествени звукови пейзажи се преплитат помежду си и са хванати в капан в рамките на непреодолима дилатация на времето, за да образуват чудовищна слухова халюцинация, носеща се към бездната. Масивният албум показва невиждано изобилие от хроматичност и индивидуалност, добавяйки клавири, струни, хорови песнопения и флейти към абсолютната дълбочина, за да мутира без усилие между мрака на групи като Evoken или Esoteric, коматозното инкрустирано кавернозно гниене на дет/дуум легенди като Winter или Disembowelment и енигматичните абстракции на атмосферата на ефирни експериментални групи като Dead Can Dance и Trial of the Bow. Майсторското смесване на стилове на групата и трансформиращият подход към дет/дуум метъл стила се въплъщава като абсолютен колос от обгръщаща атмосфера, всепоглъщаща магма от монументални дет метъл рифове, която изправя слушателя пред дълбоко духовно и кинематографично изживяване с огромна, извисяваща се апокалиптична аура.

Албумът е записан и смесен в Marà’s Cave от Manuele Marani .
Мастерирането е поверено на Xavier Berthiaume/Tehom Productions.
Обложката е творба на Mariya Popyk.

Линк за поръчка : https://bit.ly/3NhSRbe

 

Съдържание:
1.Oration
2.Submerged by Hadean Tides
3.Daughters of the Lotus
4.Breath of the Dedalus
5.The Liquescent Hours
6.Triptych
7.Black Trees Waving

 

 

 

Официална премиера на албума в YouTube:

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.