THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

Премиерен сингъл от предстоящия албум на Ashenspire

Премиерен сингъл от предстоящия албум на Ashenspire

Великобританската блек метъл банда Ashenspire разкри първи сингъл от предстоящия си втори дългосвирещ албум, „Hostile Architecture“.
Студийното заглавие ще бъде издадено на 18-ти юли чрез лейбълите Code666 Records (диск и плоча) и Aural Music (дигитален формат).
Продуцент и отговорен за записите и смесването на музиката в албума е Scott McLean от La Chunky Studios.
Мастерирането е поверено на звуковия инженер Brad Boatright от Audiosiege Engineering.
Обложката е творба на Tobias Holmbeck.

„Hostile Architecture“ е звуково изследване на начините, по които субектите при късния капитализъм са ограничени и привеждани в движение чрез различните структури, които поддържат стратификацията и потисничеството в градски контекст.
Вдъхновен е от бруталистичните, постмодерни и утилитарни архитектурни структури, които се срещат в постиндустриални градове с призрачен характер, предназначени да осигуряват на населението достъпни жилища, но в крайна сметка са неподходящи за живот.

Терминът „враждебна архитектура“ се отнася до дизайнерските елементи в социалните пространства, които възпират обществеността да използва обекта за средства, непредвидени от дизайнера, напр. анти-бездомни шипове, които албумът представя като емблематични за възникналото презрение към бедните и работническата класа, пример за статукво, укрепено в бетон.
Албумът приканва слушателя да изследва дисонанса на тези противоречия в техните собствени обстоятелства и може би да разгледа възможностите за свят отвъд това, което Марк Фишър нарича „капиталистически реализъм“.

Линк за поръчка: https://bit.ly/38FTBHR

 

Съдържание:

1.The Law of Asbestos
2.Béton Brut
3.Plattenbau Persephone Praxis
4.How the Mighty Have Vision
5.Tragic Heroin
6.Apathy as Arsenic Lethargy as Lead
7.Palimpsest
8.Cable Street Again

 

 

Премиерният сингъл, „Tragic Heroin“:

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.