THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

Serpents Oath : „Ascension“

Serpents Oath : „Ascension“
BG1 от 2

Когато става дума за творчеството на белгийците Serpents Oath изобщо не можем да говорим само за музика, а за всепоглъщащ ритуал.
Създадена през 2020-та година от блестящи музиканти без гръмко минало в блек метъл жанра, бандата още с първия си дългосвирещ албум, „Nihil“, представя една превземаща ума симбиоза от философия, луциферианизъм и премазваща доза блек метъл.
С други думи – още в самото начало на музикалния си път бандата отприщва един съвсем нов Звяр в света на музиката, който те завладява и не пуска докато не изпълни целта си – да излезеш пречистен, трансформиран.

Точно това очаква слушателя и във втория дългосвирещ албум на бандата, „Ascension“, но с няколко идеи по-нестихващо величие.
‘Ascension’ е предизвикателен албум, мощен и носещ неподправена първична енергия.
Самата му идея е да те стисне за гърлото и да те накара да зарежеш всички фалшиви догми, да прогледнеш и
да се отдадеш на сосбтвената си същност, да откриеш собствената си светлина, да се превърнеш в своя собствен Бог.
Трансцедентално приключение , което предлага преживяване далеч отвъд пределите на телесното, преобръща всичко в теб и ако си достатъчно отворен към себе си и собствената си енергия – дава ти много светлина.

Албумът съдържа дванадесет песни, продължава малко над 40 минути… и повярвайте ми, когато ви кажа – усещат се като една.
Пускаш записа и изцяло забравяш за всичко останало, обсебен си и едва минута след тишината накрая… навлизаш отново в земното измерение и го пускаш отново, за да полетиш за пореден път.

Магията започва с краткото епично интро „Invocation Pestum“, като много бързо то  преминава към върховната енергия на „Summoning the Ancients“.
Когато пронизвам враговете си с копието на познанието, светлината и силата на духа си, това е моят химн. Тази песен не само ще остане дълго във времето и ще е постоянна в плейлистите ми редом с имена като Mortuus Umbra, Urfaust и Panzerfaust, но и определено носи огромен смисъл за мен, а вярвам и за други фенове.

„COME FEAST, ANCIENT ONES,
FEED UPON MY ESSENCE…“

 

И това е едва началото..
В следващите десет химна положението става още по- обсебващо, когато се срещаме с ‘The Mighty Serpent’ и цялата вихрушка от ритуалистична атмосфера, бързи китари, мощни вокални призиви и текстове, които резонират с всяка луциферианска душа.
Динамично композирани и с вградена първична емоция, парчетата носят Огъня в себе си и не се примиряват докато не изгорят всичко до основи.
Допълнително за тази динамика, по подобие на предния албум,  допринася и идеята за кратки прелюдии преди всяка двойка парчета под формата на инвокации, което ги прави общо четири : „Invocation Pestum“, “ Invocation Perversum“, „Invocation Maledictum“ и „Invocation Infectum“, следователно разделящи албума на четири различни действия, олицетворяващи част от същността на луциферианските ценности и осеяния с тръни път на Носителя на Светлина към неговата сила и познание.

Обложката на албума отново е създадена от великолепния артист Néstor Avalos и представя следващия етап от бунта на Луцифер , изобразен на обложката на първия дългосвирещ албум на бандата, „Nihil“ (2020). Зад картината, изобразяваща „Ascension“, си има цяла концепция: Луцифер превзема Божествения трон , намирайки го празен. Поради тази причина Луцифер се въздига и се превръща в своя собствен БОГ, с цялото познание и сила , на които е способен Носителят на Светлина. Резониращо, нали?

Албум за величието на човешкия дух и ум, за победата над земното и над самата смърт.
Пречистващ и въздигащ ритуал за онези, които не се боят да прекрачат портите на непознатото.
„Ascension“ ще ви покори изцяло и ще ви накара да горите в пламъка на собственото си сътворение. Безкомпромисно и със зловеща мощ, изтъкана от аурата на древните сили…влята във вашата собствена.

 

Оценка: 10/10 ????????????????????????????????????????
(да се чете, 11/10) 

 

Можете да чуете две разкрити до момента парчета от албума.

 „Summoning the Ancients“:

„Blasphemy“:

Албумът ще бъде издаден на 24-ти юни чрез лейбъла Soulseller Records.

 

Полезни връзки:

https://www.facebook.com/serpentsoath
https://www.instagram.com/serpentsoath
https://www.soulsellerrecords.com
https://www.facebook.com/SOULSELLERRECORDS
https://soulsellerrecords.bandcamp.com

 

 

 

 

BG1 от 2

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.