BulgarianCroatianCzechEnglishFrenchGermanGreekItalianNorwegianPolishRomanianSwedishUkrainian
The Void Journal

www.thevoidjourrnal.com
𝔘𝔫𝔡𝔢𝔯𝔤𝔯𝔬𝔲𝔫𝔡 𝔎𝔳𝔩𝔱 𝔚𝔢𝔟𝔷𝔦𝔫𝔢
 Following the Dark Arts since 2017 

Serpents Oath : „Ascension“

Serpents Oath : „Ascension“
BG1 от 2

Когато става дума за творчеството на белгийците Serpents Oath изобщо не можем да говорим само за музика, а за всепоглъщащ ритуал.
Създадена през 2020-та година от блестящи музиканти без гръмко минало в блек метъл жанра, бандата още с първия си дългосвирещ албум, „Nihil“, представя една превземаща ума симбиоза от философия, луциферианизъм и премазваща доза блек метъл.
С други думи – още в самото начало на музикалния си път бандата отприщва един съвсем нов Звяр в света на музиката, който те завладява и не пуска докато не изпълни целта си – да излезеш пречистен, трансформиран.

Точно това очаква слушателя и във втория дългосвирещ албум на бандата, „Ascension“, но с няколко идеи по-нестихващо величие.
‘Ascension’ е предизвикателен албум, мощен и носещ неподправена първична енергия.
Самата му идея е да те стисне за гърлото и да те накара да зарежеш всички фалшиви догми, да прогледнеш и
да се отдадеш на сосбтвената си същност, да откриеш собствената си светлина, да се превърнеш в своя собствен Бог.
Трансцедентално приключение , което предлага преживяване далеч отвъд пределите на телесното, преобръща всичко в теб и ако си достатъчно отворен към себе си и собствената си енергия – дава ти много светлина.

Албумът съдържа дванадесет песни, продължава малко над 40 минути… и повярвайте ми, когато ви кажа – усещат се като една.
Пускаш записа и изцяло забравяш за всичко останало, обсебен си и едва минута след тишината накрая… навлизаш отново в земното измерение и го пускаш отново, за да полетиш за пореден път.

Магията започва с краткото епично интро „Invocation Pestum“, като много бързо то  преминава към върховната енергия на „Summoning the Ancients“.
Когато пронизвам враговете си с копието на познанието, светлината и силата на духа си, това е моят химн. Тази песен не само ще остане дълго във времето и ще е постоянна в плейлистите ми редом с имена като Mortuus Umbra, Urfaust и Panzerfaust, но и определено носи огромен смисъл за мен, а вярвам и за други фенове.

„COME FEAST, ANCIENT ONES,
FEED UPON MY ESSENCE…“

 

И това е едва началото..
В следващите десет химна положението става още по- обсебващо, когато се срещаме с ‘The Mighty Serpent’ и цялата вихрушка от ритуалистична атмосфера, бързи китари, мощни вокални призиви и текстове, които резонират с всяка луциферианска душа.
Динамично композирани и с вградена първична емоция, парчетата носят Огъня в себе си и не се примиряват докато не изгорят всичко до основи.
Допълнително за тази динамика, по подобие на предния албум,  допринася и идеята за кратки прелюдии преди всяка двойка парчета под формата на инвокации, което ги прави общо четири : „Invocation Pestum“, “ Invocation Perversum“, „Invocation Maledictum“ и „Invocation Infectum“, следователно разделящи албума на четири различни действия, олицетворяващи част от същността на луциферианските ценности и осеяния с тръни път на Носителя на Светлина към неговата сила и познание.

Обложката на албума отново е създадена от великолепния артист Néstor Avalos и представя следващия етап от бунта на Луцифер , изобразен на обложката на първия дългосвирещ албум на бандата, „Nihil“ (2020). Зад картината, изобразяваща „Ascension“, си има цяла концепция: Луцифер превзема Божествения трон , намирайки го празен. Поради тази причина Луцифер се въздига и се превръща в своя собствен БОГ, с цялото познание и сила , на които е способен Носителят на Светлина. Резониращо, нали?

Албум за величието на човешкия дух и ум, за победата над земното и над самата смърт.
Пречистващ и въздигащ ритуал за онези, които не се боят да прекрачат портите на непознатото.
„Ascension“ ще ви покори изцяло и ще ви накара да горите в пламъка на собственото си сътворение. Безкомпромисно и със зловеща мощ, изтъкана от аурата на древните сили…влята във вашата собствена.

 

Оценка: 10/10 🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥
(да се чете, 11/10) 

 

Можете да чуете две разкрити до момента парчета от албума.

 „Summoning the Ancients“:

„Blasphemy“:

Албумът ще бъде издаден на 24-ти юни чрез лейбъла Soulseller Records.

 

Полезни връзки:

https://www.facebook.com/serpentsoath
https://www.instagram.com/serpentsoath
https://www.soulsellerrecords.com
https://www.facebook.com/SOULSELLERRECORDS
https://soulsellerrecords.bandcamp.com

 

 

 

 

BG1 от 2

Сподели статията :
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments