THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

Стрийм: WHITE WARD : False Light

Стрийм: WHITE WARD : False Light

Украинската блек метъл банда  WHITE WARD излъчва премиерно своя трети дългосвирещ албум,„False Light“, който можем да очакваме официално  на 17-ти юни.
Новият дългосвирещ албум е грандиозно произведение с изследователска дълбочина и забележително разгръщане на всичко, вече постигнато с аплодирания „Love Exchange Failure“ от 2019 г. и превърнало го в такъв триумф.

WHITE WARD създават осем дистопични парчета с мелодични блек метъл и дет метъл основи, като същевременно преплитат безупречно дарк джаз и величествен пост-рок, готик американа/пост-пънк , както и интегрират виртуозни китарни лийдове, текстурна електроника и атмосферни семпли.

Съдържание на албума:

1. Leviathan
2. Salt Paradise
3. Phoenix Silence
4. Circles Echoes
5. In Eternity
6. Cronus
7. False Light
8. Downfall

Концептуално, „False Light“ е вдъхновен от Mykhailo Kotsubinsky, украински писател и поет от началото на 20-ти век, и неговата импресионистична новела „Intermezzo“. Историята за градския страх и търсенето на вътрешен и външен мир не само вдъхновява текста, но и обложката на албума.

 

Композитортът и китарист Yurii Kazarian споделя:
„Идеята зад обложката е символична метафора. Основният герой от новелата търси по-добър живот и вярва, че може да го открие извън големия град. Но след своето пътешествие, той осъзнава, че такова нещо като „по-добро място“ не съществува. Вместо уютна хижичка, той попада на разрушена, полупрогнила къща.“

Заглавието „False Light“, на свой ред, е директна препратка към гръцкия философ Платон. Вокалистът Andrii Pechatkin коментира:
„Заглавието е свързано с пещерата на Платон, а именно по отношение на следната фраза: „Ще нарани очите му и той ще избяга, като се обърне към нещата, които може да гледа.“
Ние гледаме на определени неща и ги възприемаме изкривено, защото сме предубедени от предишния си опит. Ако човек обаче погледне истинското нещо, истинската светлина, така да се каже, тази светлина би наранила очите на наблюдателя. По този начин фалшивата светлина е воалът на Мая – по-лесният начин да погледнем вътрешния и външния свят.“

„False Light“ е записан в Jenny Records, LipkyZvukoZyps и домашните студиа на членовете на WHITE WARD. Смесването и мастерирането е поверено на Alex Sedin от Ghostalgy Productions. Обложката показва фотография на Lucas DeShazer, докато снимката на самата група е заснета от Serhii Kovalo. Дизайнът е дело на El Chulito.

 

 

Последвайте премиерата на албума в YouTube:

„False Light“ ще бъде издаден на CD (digipack & limited digibook), аудиокасета, плоча и в дигитален формат чрез лейбъла Debemur Morti Productions на 17-ти юни, като заедно с това ще бъде наличен и различен мърчандайз като тениски , блузи с дълъг ръкав и суитчъри.
Освен това ще има и лимитиран тираж колекционерски кутии от Le 7e Oeil с творби на Dehn Sora, които ще съдържат: exclusive DMP плоча, тениска с ексклузивен дизайн, подписан принт, значка, два стикера, две пощенски картички и ръчно изработена екосистема.

Поръчки : https://www.debemur-morti.com/

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.