THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

Liber Null : „For Whom Is the Night“

Liber Null : „For Whom Is the Night“
BG1 от 2

Liber Null е интернационална блек метъл  банда , практикуваща мрачните си изкуства измежду Нидерландия и Италия.
Първият албум на групата  излезе през 2016-та година и впечатли със своята традиционна злоба и висококачествено продуцирана музика , комбинираща звука на ранните Darkthrone и Marduk с китарната работа на Watain, доближавайки се изключително много до това, което ни предлага земята на Нидарос (Трондхайм).

Tова не е и никак учудващо, имайки предвид , че барабанист в групата е не кой да е, а великолепния Thorns (Chaos Invocation, Cultist, Darvaza, Deathrow, Fides Inversa, Frostmoon Eclipse, Kult, Manetheren, Moloch, Mortualia, Nocratai, Nubivagant, Shadows Ground, Tumulus Anmatus и др.).
Освен него, в бандата участват и други две изключително талантливи имена в жанра – китаристът и басист Ades, и вокалистът Psaalm, още участващ като вокалист в италианската Frostmoon Eclipse, като в Liber Null сме свидетели на съвсем различен вокален стил и атмосфера, поредно доказателство за професионализма на музикантите, за които говоря и неизчерпаемият им източник на вдъхновение и енергия.

 

„For Whom Is the Night“, вторият дългосвирещ албум на Liber Null , ще бъде изаден на 24-ти юни чрез лейбъла Immortal Frost Productions.

В сравнение с предшественика си, албумът съдържа двойно количество сурова енергия и атмосфера, като в рамките на шест парчета успяваме да чуем безкомпромисен хаос от различни китарни и вокални техники и барабани, преплитащи се заедно със самите метафизични текстове на парчетата в много красив синхрон.

В продължението на албума има осезаема динамика, като в някои от парчетата атмосферата е истински нажежена и те кара да се движиш измежду изригваща ярост и ритуалистичен покой, като изнендадващо се прокрадват тук и там блестящи сола, поддържащи интереса на слушателя. прокрадващи нотка свеж въздух измежду нагорещените пасажи.

Още с първата песен в албума, „Nocturnal Craft“, се потапяме в атмосфера на отвъден мрак, в която сярата, непрогледната тъмнина и проблясъците на непознати измерения се сливат, за да разкажат история за просветлението и освобождението чрез познанието и жертвата на всичко остаряло. Диви рифове,майсторски изпълнени бързи барабани и свирепи сурови вокали ни пренасят много надълбоко в материята.

„To death’s realm – where promises dwell
For the end of this path I must reach
And beyond, in the caves of knowledge
Under rays of Luciferian liberation“

Втората песен от албума ,  „Hexenblood Vessel“, е като един катарзисен момент в историята, разказвана от Liber Null със своята ритуалистична атмосфера и може би най-забележима динамика от всички песни в албума. Басът тук е жесток , поразяващ наравно с останалите инструменти и вокалите.
Яростно парче, въплъщаващо духа на блек метъла до последния си акорд и нихилистичен стих , пропит със светлината на луциферианството и най-вече, на човешкия дух, стремящ се към повече от това, което е вече поднесено. Песен-мантра, като подобна атмосфера ни съпровожда по време на целия албум…

„Open your hearts to the Truth.
It is time to release all fears!“

Ако търсите свиреп и безкопромисен блек метъл с елемент на обследване на философски теми и по-специфично, търсенето на истините и представянето на личната сила на фокус, редом със странстването сред непознатото в мрака, то това е албум, който определено трябва да преслушате.
Блек метъл, изпълнен с огнена ярост, студени китари , oбаятелно писане на песни и смислени текстове, които проникват в съзнанието, издигайки духа и мисълта на друго нивo.

 

„I shall be one with Creation – as knight with sword
For the pillars of all lie within my very own
To dimensions which can only be bestowed upon me

For I am that very mountain – that very fire
All natural things that die and that may die
All spirits that wander behind the veil of clarity

I shall pierce that veil with the golden spear that I am
With steady hand and an open heart
Only then shall I return to the flame, as a moth“

 

 

 

Оценка: 10/10 ????????????????????????????????????????

 

 

 

Банда: Liber Null
Заглавие: „For Whom Is the Night“
Лейбъл: Immortal Frost Productions
Дата на издаване: 24-ти юни, 2022
Линк за поръчка:  https://lnk.to/forwhomisthenight

 

 

Към момента има няколко разкрити парчета от албума, чуйте ги тук:

BG1 от 2

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.