BulgarianCroatianCzechEnglishFrenchGermanGreekItalianNorwegianPolishRomanianSwedishUkrainian
The Void Journal

www.thevoidjourrnal.com
𝔘𝔫𝔡𝔢𝔯𝔤𝔯𝔬𝔲𝔫𝔡 𝔎𝔳𝔩𝔱 𝔚𝔢𝔟𝔷𝔦𝔫𝔢
 Following the Dark Arts since 2017 

Liber Null : „For Whom Is the Night“

Liber Null : „For Whom Is the Night“
BG1 от 2

Liber Null е интернационална блек метъл  банда , практикуваща мрачните си изкуства измежду Нидерландия и Италия.
Първият албум на групата  излезе през 2016-та година и впечатли със своята традиционна злоба и висококачествено продуцирана музика , комбинираща звука на ранните Darkthrone и Marduk с китарната работа на Watain, доближавайки се изключително много до това, което ни предлага земята на Нидарос (Трондхайм).

Tова не е и никак учудващо, имайки предвид , че барабанист в групата е не кой да е, а великолепния Thorns (Chaos Invocation, Cultist, Darvaza, Deathrow, Fides Inversa, Frostmoon Eclipse, Kult, Manetheren, Moloch, Mortualia, Nocratai, Nubivagant, Shadows Ground, Tumulus Anmatus и др.).
Освен него, в бандата участват и други две изключително талантливи имена в жанра – китаристът и басист Ades, и вокалистът Psaalm, още участващ като вокалист в италианската Frostmoon Eclipse, като в Liber Null сме свидетели на съвсем различен вокален стил и атмосфера, поредно доказателство за професионализма на музикантите, за които говоря и неизчерпаемият им източник на вдъхновение и енергия.

 

„For Whom Is the Night“, вторият дългосвирещ албум на Liber Null , ще бъде изаден на 24-ти юни чрез лейбъла Immortal Frost Productions.

В сравнение с предшественика си, албумът съдържа двойно количество сурова енергия и атмосфера, като в рамките на шест парчета успяваме да чуем безкомпромисен хаос от различни китарни и вокални техники и барабани, преплитащи се заедно със самите метафизични текстове на парчетата в много красив синхрон.

В продължението на албума има осезаема динамика, като в някои от парчетата атмосферата е истински нажежена и те кара да се движиш измежду изригваща ярост и ритуалистичен покой, като изнендадващо се прокрадват тук и там блестящи сола, поддържащи интереса на слушателя. прокрадващи нотка свеж въздух измежду нагорещените пасажи.

Още с първата песен в албума, „Nocturnal Craft“, се потапяме в атмосфера на отвъден мрак, в която сярата, непрогледната тъмнина и проблясъците на непознати измерения се сливат, за да разкажат история за просветлението и освобождението чрез познанието и жертвата на всичко остаряло. Диви рифове,майсторски изпълнени бързи барабани и свирепи сурови вокали ни пренасят много надълбоко в материята.

„To death’s realm – where promises dwell
For the end of this path I must reach
And beyond, in the caves of knowledge
Under rays of Luciferian liberation“

Втората песен от албума ,  „Hexenblood Vessel“, е като един катарзисен момент в историята, разказвана от Liber Null със своята ритуалистична атмосфера и може би най-забележима динамика от всички песни в албума. Басът тук е жесток , поразяващ наравно с останалите инструменти и вокалите.
Яростно парче, въплъщаващо духа на блек метъла до последния си акорд и нихилистичен стих , пропит със светлината на луциферианството и най-вече, на човешкия дух, стремящ се към повече от това, което е вече поднесено. Песен-мантра, като подобна атмосфера ни съпровожда по време на целия албум…

„Open your hearts to the Truth.
It is time to release all fears!“

Ако търсите свиреп и безкопромисен блек метъл с елемент на обследване на философски теми и по-специфично, търсенето на истините и представянето на личната сила на фокус, редом със странстването сред непознатото в мрака, то това е албум, който определено трябва да преслушате.
Блек метъл, изпълнен с огнена ярост, студени китари , oбаятелно писане на песни и смислени текстове, които проникват в съзнанието, издигайки духа и мисълта на друго нивo.

 

„I shall be one with Creation – as knight with sword
For the pillars of all lie within my very own
To dimensions which can only be bestowed upon me

For I am that very mountain – that very fire
All natural things that die and that may die
All spirits that wander behind the veil of clarity

I shall pierce that veil with the golden spear that I am
With steady hand and an open heart
Only then shall I return to the flame, as a moth“

 

 

 

Оценка: 10/10 🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥

 

 

 

Банда: Liber Null
Заглавие: „For Whom Is the Night“
Лейбъл: Immortal Frost Productions
Дата на издаване: 24-ти юни, 2022
Линк за поръчка:  https://lnk.to/forwhomisthenight

 

 

Към момента има няколко разкрити парчета от албума, чуйте ги тук:

BG1 от 2

Сподели статията :
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments