THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

Стрийм: Final Light : Final Light

Стрийм: Final Light : Final Light

Final Light – колаборация между James „Perturbator“ Kent и музиканта Johannes Persson от Cult of Luna, издаде днес своя дебютен дългосвирещ албум, едноименният „Final Light“.
Зароден по време на фестивала RoadBurn , този  уж еднократен проект представя абсолютно всичко, което можете да очаквате от двамата артисти.
Заглавието се разпространява чрез лейбъла Red Creek,  като  може да бъде поръчано на диск и няколко разновидности плоча.

В лирическо отношение, Final Light кипи от гняв.
„Имаше толкова много неща, за които бях толкова ядосан“, обяснява Йоханес. „Някои от приятелите ми имаха работа с отровен човек: нарцистичен, луд човек. Обикалях наоколо пълен с гняв и омраза, така че мисля, че това се прояви в текстовете.“

Историята на тандема започва през 2019 г.
Уолтър Хоеймейкърс, артистичният директор на холандския фестивал Roadburn, се обръща към Джеймс „Perturbator“ Кент с предложението да направи парче с музикант по негов избор. Веднага щом дуото започва да работи по своите унищожаващи границите песни, двамата музиканти разбират, че същите трябва да бъдат увековечени като албум.

„Случи се моментално“, казва Perturbator. „Това е проект, който наистина искам да споделя; това е не само плод на сътрудничество между мен и един от любимите ми музиканти, но и уникален – от онези, които се случват веднъж в живота.”

Музикантите композират и записват заедно в Париж преди началото на пандемията, която отложи фестивала Roadburn, на който групата щеше да дебютира, като им даде време да усъвършенстват това, което успяват да създадат.
Йоханес записва допълнителни вокали в резидентното студио на Cult of Luna в Умео, Швеция, улавяйки напълно яростта на апокалиптично суровия си глас.
Границите са построени, за да бъдат разбити. Това е звукът на тяхното унищожение.
Final Light поставят началото на нова, мрачна порода експериментален метъл.

Линк за поръчка: https://bit.ly/37ONaBz

 

 

Съдържание:

1.Nothing Will Bear Your Name
2.In The Void
3. It Came With The Water
4.Final Light
5.The Fall Of A Giant
6. Ruin To Decay

 

Стрийм на заглавието в Spotify:

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.