THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

ARMNATT представят сингъла „Black Flame“

ARMNATT представят сингъла „Black Flame“

Португалското блек метъл трио ARMNATT разкри първи сингъл от предстоящия си четвърти дългосвирещ албум, „Immortal Nature“.
Очаква се студийното заглавие да бъде издадено на 26-ти август чрез лейбъла Signal Rex, като ще бъде налично в дигитален формат и на физически носител – аудиокасета, диск и плоча, като плочите ще бъдат налични в по-късен етап.

Сформирана в дни и времена, твърде потайни, за да бъдат запомнени, ARMNATT бързо се превръща в съществен елемент за португалската все още прохождаща сурова блек метъл сцена. С първото си сплит заглавие , което излиза с любезното съдействие на уважавания Black Gangrene през 2013 г., а след това и с дебютния албум „Darkness Times“, пристигащ година по-късно с любезното съдействие на също толкова уважавания Altare, ARMNATT се затвърждават.
И с добра причина: мъгливият, но омразен прилив, който триото предизвиква, говори за дълбоко (и автентично създадено) разбиране за епохалната втора вълна на блек метъла.

През 2020-та година ARMNATT сключват кръвен пакт с лейбъла SIGNAL REX, което довежда до втория им албум, „Dense Fog“, и отдавна закъснялото преиздание на „Darkness Times“. Като се има предвид позицията на SIGNAL REX като главен диспансер за тъмни и беззаконни стоки в Португалия, този съюз никак не е случаен , като през юни 2021 г. довежда до поредната пълна атака срещу кротките и скромните: „Eternal Flame“.

Надежден, непреодолим, година по-късно пристига четвъртият албум на ARMNATT, „Immortal Nature“. С още едно просто, но елегантно заглавие, служещо като обединяващ вик, „Immortal Nature“ бълбука с онзи вечно изучаващ примитивизъм, който само ARMNATT може да предостави. Ако в „Eternal Flame“ ARMNATT се придържаха към обичайните си оръжията – без прогресия, без развитие, без компромис – то със сигурност „Immortal Nature“ ще ви разочарова или дори обиди. Това е друго (ХИПНОТИЧНО) заклинание за унищожение, но такова, което фино разкрива нови обрати; независимо дали става дума за странен сегмент, иначе е в противоречие с „блек метъла“ или повече (много относително) разнообразие от използвани темпове или дори по-изящен, по-мускулест тон на китарата, всичко това все още звучи като ARMNATT.
Опознаването на „Immortal Nature“ е почти измамно, сякаш всъщност е изгубена реликва, открита от бункер в Берген десетилетия по-късно: за да се преувеличи очевидното, тази буквално изпепеляваща простота на композицията може да бъде повтаряна безкрайно, но никога да се фалшифицира.

ARMNATT отново се противопоставят на промяната и вечно променящите се пясъци на „добрия вкус“ и рисуват своя Дориан Грей с „Immortal Nature“.

 

 

Премиерният сингъл,“Black Flame“:

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.