THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

Премиерен сингъл от предстоящия запис на Adaestuo

Премиерен сингъл от предстоящия запис на Adaestuo

Интернационалната блек метъл/дарк ембиънт банда Adaestuo разкри първи сингъл от предстоящия си EP запис, „Purge of The Night Cloak“.
Очаква се мини-албумът да бъде издаден на 30-ти август чрез лейбъла World Terror Committee, като ще бъде наличен в дигитален формат и на физически носител – диск.

Появило се като гръм от ясно небе през 2016-та година чрез W.T.C., дебютното EP на ADAESTUO, „Tacent Semitae“, се оказа стряскащо и дълбоко въведение в тази иначе неизвестна група. ADAESTUO е сформирана като завет между три скитащи се души на неосветения кръстопът, където се сливат най-мрачните елементи на ембиънта, блек метъла и духовния праксис.
Като поредица от звукови сигили, хвърлени от VJS и P.E.Packain и водени от Hekte Zaren, с „Tacent Semitae“ ADAESTUO надхвърли съвременната хомогенност, открита сред по-ниската каста на музикалните посветени. Удивително, панконтиненталното трио засенчи това постижение с извисяващия се паметник , „Krew Za Krew“.
Издаден от W.T.C. през 2018 г. „Krew Za Krew“ пожъна широко признание и затвърди бандата като носител на много специален вид блек метъл.

През проклетата 2020 г. дойде още един пълнометражен монумент на ADAESTUO, носещ заглавието „Manalan virrat“, като сега бандата се завръща при W.T.C. с бърз, но задоволителен мини-албум, предвидливо озаглавен „Purge of the Night Cloak“.
Наистина, това заглавие формира сензационна основа за изпепеления вид честоти, които ADAESTUO изследват тук: отхвърляне на старото, ругаене на новите, вулгарни форми, направени красиви и обратното.
Изтъкани заедно като един непрекъснат трескав сън, четирите песни, съставляващи този 23-минутен мини-албум, атакуват слушателя с претоварване с информация, само за да го оголят, натрапчиво и неудобно, изграждайки го обратно като част от глава на хидра с проникновена мерзост.
Казано с по-конкретни термини, тук ADAESTUO сливат мистичен блек метъл, настроен към класиката, с тъмни саундтраци, блестящ обсидиан, препускащ през нощното небе преди (тъмна) среща с буквално неземни стени от хорова атмосфера.

 

 

 

Съдържание:
1.Act I 06:29
2.Act II 03:57
3.The Hydra 06:20
4.Act III 06:15

 

 

 

Премиерният сингъл, „Act III“:

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.