THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

Стрийм: Furis Ignis : Turm

Стрийм: Furis Ignis : Turm

Германската блек метъл банда Furis Ignis издаде днес новия си EP запис, „Turm“.
Студийното заглавие се разпространява чрез лейбъла Iron Bonehead Productions, като е налично в дигитален формат и на физически носител – диск и плоча.

FURIS IGNIS изплуват от мастилените дълбини едва в началото на 2022-ра година с дебютния си албум „Decapitate the Aging World“, издаден отново чрез IRON BONEHEAD.
Заглавието му е нещо като призив към война, като „Decapitate the Aging World“ представи новодошъл с желязна воля, добре запознат със старите изкуства и блек метъла преди интернета и инфлуенсърите, социалните медии и други модерни атрибути.
И все пак, FURIS IGNIS не свирят просто „класически“ блек метъл; в дебютния им пълнометражен албум се крие мускулатура, която е доста в противоречие с днешната често фалшива грубоватост.

Поразителни, докато желязото е нажежено до червено, FURIS IGNIS се завръщат с пет песни и 33 минутния си мини-албум, озаглавен „Turm“. Основата остава почти същата – старата Германия в калъпа на Moonblood и еднакво ранните Desaster и Katharsis, ловко разчленени и сглобени, този път подправени със старите Abigor и Marduk – и атаката продължава да бъде зловеща и мрачна.
В сравнение със силната знойна сила на предшественика си в цял ръст, „Turm“ безапелационно поддържа много по-суров аспект, който въпреки това все още дрънчи, пулсира и блъска със своето изпълнение на живо.
Ето защо, дори когато виеличните зверове блъскат вратата му, „Turm“ си остава изящно изкормена и мръсна въртележка, като призрачната мъгла в крайна сметка се разсейва, за да разкрие нещо подобно на периода на Darkthrone от 90-те, живеещ в самотен замък.

 

 

Съдържание:

1.Vanguard of Black Years 04:39
2.To Trespass the Commandments of Tangible Being 06:40
3.From Unremembered Dark Pagan Dreams 03:29
4.Turm 11:33
5.Die Enthauptung Der Alternden Welt 06:02

 

 

 

Стрийм на заглавието в BandCamp:

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.