THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

Стрийм: Patria : Hexerei

Стрийм: Patria : Hexerei

Бразилската блек метъл банда Patria разкри премиерно предстоящия си седми  дългосвирещ албум.
Студийното заглавие носи името „Hexerei“ и ще бъде официално издадено на 15-ти юли чрез лейбълите Dawnrazor Records (Бразилия/ Южна Америка) – Jewelcase с oCard + постер , Ketzer Records (Европа) – Jewelcase и Helvete Records (Мексико) – Digipack.

„Hexerei“ е вдъхновен от германската дума за „вещерство“ , като представя парчета, вдъхновени от наследството на 90-те.

Mantus и Tsword коментират:
„Избрахме това заглавие, защото текстовете и музиката са заобиколени от подобна митична и ритуална атмосфера. Музикално, в сравнение с предишния ни албум „Magna Adversia“, бих казал, че натискаме спирачките в еволюционния смисъл, по положителен начин, разбира се. Новите песни следват повече стила на блек метъла от 90-те.
Новият ни албум може да се разглежда като възкресяване на онова, което PATRIA беше в първите си албуми, но с по-добра продукция, дори  и  съшита с този мръсен и суров подход, и свързана с акустични и мелодични части.“

Освен това, Mantus обяснява и  за новите похвати в творчеството на бандата, като например, използването на повече синтове и пиано от обикновено. Ето какво споделя музикантът :

„Намерението ни беше да се създаде по-драматичен и мрачен щрих. Винаги сме го използвали дискретно, но присъствието на тези нови текстури в новия материал е много по-силно изразено  и очевидно, като в същото време изобщо не звучи „симфонично“. Идеята беше да има атмосфера, която да обединява музиката с лирическия контекст. Останахме много доволни от резултата.“

 

Mantus коментира и контраста по отношение на корицата:
„Избрахме минималистична и емблематична обложка, дори без използването на логото и заглавието върху него. Този субективен подход обикновено поражда по-голямо любопитство. Искахме да се измъкнем от традиционните блек метъл обложки. Ръцете със засъхнала кръв по тях символизират тази митична аура на черната магия, смъртта и прераждането, където дясната ръка се опитва да задържи лявата, сякаш е един вид контрапункт между разума и емоцията на човешкия ум.“

 

„Hexerei“ включва някои специални гости  като барабаниста Леонардо Пагани, който свири с Mantus дълги години в Mysteriis и няколко други проекта като Le Chant Noir.

„Той е фантастичен барабанист и един от най-впечатляващите, които познавам, като  освен това той носи онова сурово метъл настроение в кръвта си – качества, които е трудно да се видят заедно в един и същ музикант. Също така той е и страхотен продуцент. Помогна ни  с продуцирането, миксира и мастерира целия албум”, подчертава Мантус. „Той знае как да комбинира доброто качество на звука с мръсотията, която е необходима за истински блек метъл запис. Не можехме да попаднем в по-добри ръце.“

 

Освен Леонардо Пагани, албумът включва и участието на  Demon Fog от легендарната бразилска блек метъл група Songe d’Enfer, който споделя вокали с Tsword в няколко песни.
„Любопитното е, че когато издигнах  от нищото Patria през 2008-ма година, той беше този, който всъщност щеше да пее в първия албум „Hymns of Victory and Death“, дори преди да се преместя в крайния юг на Бразилия и официално да основа групата. Songe d’Enfer е една от най-добрите блек метъл банди в Бразилия според мен и за мен е чест да е с нас  в „Hexerei““, искрено се радва Мантус.

„За да завършим подобаващо, включихме и участието на вокалиста Lembetu от естонската банда Loits, в парчето „A Last Breath of Sulphur“, където той пее своите партии на естонски, докато Tsword пее на английски. Аз и другият ни китарист Ristow бяхме в Естония през януари и се уговорихме да хапнем пица с Lembetu, което ни накара да внесем идеята да го включим в записа. Обичам музиката на Loits и съм голям фен на неговите вокали. Дори решихме да поместим и  бонус парче, като в него той  да пее сам, и то на естонски“, добавя той.

 

Интрото, „Hexerei“, което отваря албума, е създадено и оркестрирано от Dave Deville.
„Той е талантлив продуцент и музикант от Serra Gaúcha, работил за The Troops of Doom и Litosth. Станахме приятели и партньорството се случи и с Patria. Когато си представихме „интро“ за записа, искахме нещо наистина неясно , вдъхновено от стари саундтраци от филми на ужасите и основното ни вдъхновение беше партитурата за „The Omen“ на иконата Джери Голдсмит. Резултатът беше прекрасен“, разказва Мантус.

 

 

Съдържание на албума :

1. Hexerei (Intro)
2. Worms of Light
3. Archetypes
4. A Last Breath of Sulphur
5. Under the Devil’s Void
6. Consecration
7. Unborn Spellcraft
8. Storm of Wilderness
9. Transmutation
10. All Vices
11. Viimne väävlisõõm (bonus track)

 

 

 

Официална премиера на албума в YouTube:

Състав на живо:
Tsword – вокали
Mantus – китари
Ristow – китари
Vulkan – бас
Abyssius – барабани

 

 

Полезни връзки:

Instagram: https://www.instagram.com/patriablackmetal
Facebook: https://www.facebook.com/patriaofficial
Bandcamp: https://patriaofficial.bandcamp.com
Website: https://www.patriaofficial.com

 

 

 

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.