THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

Power From Hell представят сингъла „Primordial Impurity“

Power From Hell представят сингъла „Primordial Impurity“

Бразилската блек метъл банда POWER FROM HELL разкри втори сингъл от предстоящия си седми дългосвирещ албум, „Shadows Devouring Light“.
Очаква се студийното заглавие да бъде издадено на 30-ти септември чрез лейбъла Debemur Morti Productions.
Суровият блек/траш звук на бандата от изминалите години проправя път на по-мрачен, по-завършен звук в рамките на блек метъла, смесвайки примитивния, lo-fi мистицизъм и неземната мелодичност на първата и втората вълна блек метъл, заедно с дисонантната атмосфера на модерните иноватори в една огнена буря от провокиращи песни.

Вокалистът и китарист Sodomic коментира новото звучене  на бандата:
„Отне ни повече от две години да завършим „Shadows Devouring Light“. Всичко бе направено по съвсем спокоен начин, за да може този албум да бъде най-откровената експресия на настоящия ни песимистичен поглед върху света около нас. В музикално отношение, албумът показва по-екстремно лице на бандата, в сравнение с предишните години.
Това се отнася най-вече до по-дисонантните и комплексни рифове. Блек метълът може да приеме много форми, и този албум доставя точно това – по-есктремен звук, който на моменти напомня на старите класики. Както всеки може да си представи, в текстовете също влизаме в измеренията на богословската несигурност и нарастващата и изострена мъка от човешкото състояние.“

 

Албумът е записан в студио Gringhouse Studios в Рио де Жанейро, като Kleber Oliveira от Dark Paradise Recordings в Сао Пауло е отговорен за смесването и мастерирането на музиката.

Изработена от чилийския артист Rodrigo Salvatierra (UNAUSSPRECHLICHEN KULTEN),обложката на „Shadows Devouring Light“ визуално представя концепцията на POWER FROM HELL, като самият шаблон е дело на Kontamination Design.

 

 

 

Съдържание:

1. Forsaken By The Father (Intro)
2. Silence
3. The Serpent’s Earthly Throne
4. Shadows Devouring Light
5. Primordial Impurity
6. Mother Of Abominations
7. Wings Of Perdition
8. Eve’s Holy Vulva
9. Adversary Of Creation
10. Summoning the Abjection

 

Премиерният сингъл, „Primordial Impurity“ :

 

Фронтменът и композитор Sodomic коментира музикалните влияния, оформили „Primordial Impurity“ и новия албум:
„Трудно е да ги дефинираме, но можем да разделим нещата на две части:
Първо, в началото на групата – говоря за първите 3 или 4 албума – най-голямото ни влияние беше BATHORY. Това не се отнася само за музиката, но и за факта, че тогава не правехме изпълнения на живо. И така, всички албуми на BATHORY са много важни и оказват голямо влияние за мен, особено в ранните години на POWER FROM HELL.
Второ, с албума „Profound Evil Presence“ започнахме да включваме някои елементи от втората вълна блек метъл в нашата музика и, разбира се, норвежката сцена изигра важна роля в този процес. Що се отнася до албумите от този период, които бяха важни за мен, списъкът е доста обширен. Но мога да кажа, че първите албуми на EMPEROR, DARKTHRONE и SATYRICON имат специално място в ума ми и личната ми  колекция.“

Лирично, „Primordial Impurity“ съчетава теми за  еротика, смърт и богохулство, както Sodomic разказва:

„Текстовете са за вечния човешки конфликт между свещеното и забраненото в контекста на сексуалните действия, мислите и желанията. Те са били разглеждани по време на нашата човешка история като нещо отвратително от много култури, хора, цивилизации и, разбира се, от повечето религиозни доктрини.
Много пъти това е съвсем лицемерно, тъй като историята документира неописуеми сексуални действия и сексуални престъпления в името на някои „богове“.
Този вид сексуално непокорство, запечатано в нашето ДНК, все още е едно от нещата, които най-силно притесняват някои хора и всяват абсолютен ужас. Тази тема преследва хората от хилядолетия. Затова тук правя паралел с притчата за първородния грях, използвана като фон, за да опиша, че от момента, в който се изяде забраненият плод, започват всички човешки нещастия, вътрешни и външни. Считам го за първия акт на абсолютна нечистота, или с други думи, първичната нечистота.
Профанното женско начало също е разгледано тук в архетипа на мръсницата –  тази, която е дошла на този свят само за да поквари мъжете, от Ева до Езавел до дъщерите и съпругите на „божиите служители“.
Има само две неща, които никога не спят в този свят-  злото и похотта, и в това се крие връзката със заглавието на албума: сянката на желанието, която никога не спи и често е напълно нечиста, дебне хората и е в състояние да погълне последната искра на светлината на индивида.“

 

„Shadows Devouring Light“ ще бъде издаден на CD & плоча (включително и ексклузивни DMP варианти) , както и в дигитален формат, на 30-ти септември. Предварителните поръчки вече са стартирани: https://bit.ly/3A9LGhd

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.