BulgarianCroatianCzechEnglishFrenchGermanGreekItalianNorwegianPolishRomanianSwedishUkrainian
The Void Journal

www.thevoidjourrnal.com
𝔘𝔫𝔡𝔢𝔯𝔤𝔯𝔬𝔲𝔫𝔡 𝔎𝔳𝔩𝔱 𝔚𝔢𝔟𝔷𝔦𝔫𝔢
 Following the Dark Arts since 2017 

Xenomorph : „Rüstwelt“

Xenomorph : „Rüstwelt“
BG1 от 2

Клавири и атмосферични синтове ни въвеждат в началото на „Rüstwelt“ – дебютният дългосвирещ албум на американския самостоятелен блек метъл проект Xenomorph, като интрото представя и цитат , който веднага прави впечатление:„I just accepted my role here. I found a book once. It said : „The master doesn’t try to be powerful, he is powerful. Аnd ordinary man keeps reaching for power and thus never has enough“.
Този елемент, всъщност, макар и споделен под формата на филмов цитат,  е част от доктрината на  древнокитайския философ Лао Дзъ – струва си да се поровите в мислите му и да вникнете в неговото учение за даоизъм.

С подобно дълбоко начало, не бих могла да очаквам малко от албума… и всичко се оправдава до последния акорд на мултиинструменталиста.
За първи път се запознавам с работата му и изслушах  записа съвсем непредубедено няколко пъти  с огромно любопитство, като отбелязах още първия път, че в почти всяко парче присъства откъс от конкретно класическо филмово заглавие.
Една от големите изненади беше филма „Gummo“ от 1997-ма година и цитата от него „Life is beautiful. Really, it is. Full of beauty and illusions.Life is great. Without it, you’d be dead.“ , който можем да чуем към интрото на третото парче в албума,“Amphetamous Fornications“.
Със сигурност ще ви е интересно да разпознаете останалите заглавия сами.

Освен с очевидно интелигентен подход и замисъл, албумът е една вихрушка от емоции.
Самият артист потвърди, че създаването на албума е послужило за отдушник по време на натоварен и тежък за него период. С други думи, „Rüstwelt“ е искрено и може би болезнено заглавие , зародено от чистотата на един човек и неговата борба с не чак толкова добрата част от човечеството и самия живот.

Албумът съдържа осем парчета яростен и първичен блек метъл, като едно от тях е инструментално, а финалната песен е кавър на „Svart industriell olycka“ в оригинал на шведите Shining, изпълнен блестящо с текстове на английски език и с леко променен аранжимент, пасващ идеално на цялата музикална концепция.
Вокалите във всяка една от песните са нечовешки високи, гневни и сурови… изключителна рядкост в днешни дни. Вокали, които те хващат за гърлото на секундата, в която бъдат чути.
Подобно качество на вокалите ми напомня веднага на любимите ми Xasthur,  Severoth и Windswept, като буквално ме принуждава да превъртам песните неколкократно.

Освен вокалите, от които могат да те побият тръпки, инструменталът – ритмичните забързани китари, зарибяващите и на моменти пулсиращи барабани , са не по-малко впечатляващи. Всички инструменти тук отново са изпълнени от Xenomorph, като са включени и някои ембиънт части като камбанен звън, гарвански вик и др.

При всяко положение, „Rüstwelt“ е албум, който трябва да бъде преживян.
Музикантът буквално изригва във всяко едно от парчетата, като унищожава всичко по пътя си – намесени са много атмосферични пасажи,сурови секции, като резултатът е уникална симбиоза между жива, пулсираща ярост, отчаяние, нихилизъм и суров блек метъл с нажежена атмосфера и красива динамика. Слушате не просто добре направена музика, но и късче истинско изкуство, родено от ума и сърцето на един обикновен човек с необикновено въображение и сила.

 

 

Оценка: 9/10 🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥
Любима песен: „Die Adler Von Eden“

 

Запознайте се с артиста, чуйте албума му, усетете сами цялата магия на музиката, която е създал.

BG1 от 2

Сподели статията :
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments