THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

Премиерен сингъл от предстоящия албум на Lustre

Премиерен сингъл от предстоящия албум на Lustre

Шведският самостоятелен атмосферичен блек метъл проект Lustre разкри първи сингъл от  предстоящия си осми дългосвирещ албум, “A Thirst for Summer Rain”.
Студийното заглавие ще бъде издадено на 26-ти август тази година, като ще бъде налично в дигитален формат и на физически носител – диск,  чрез лейбъла Nordvis.
Плочи ще са налични след 28-ми откомври.
Албумът е записан, смесен и мастериран в Odeholm Audio, с помощта на Buster Odeholm.
Обложката е творба на Benjamin König от Sperber Illustrationen.

С настъпването на първите вълни от успокояващи клавири веднага става ясно, че Lustre все още се придържа към своята музикална традиция на мечтателен минимализъм.
Въпреки това, когато останалите инструменти влязат в картината, звуковият пейзаж, в който са поставени, вероятно ще бъде доста голяма изненада за дългогодишните последователи на проекта.
“A Thirst for Summer Rain” е първото от изданията на Nachtzeit, което е записано, смесено и мастерирано в професионално студио – ход, който придава на албума дълбочина, невиждана досега в Lustre.
И все пак не се заблуждавайте – всички елементи, чрез които проекта придоби извесност, отново са силно осезаеми.
“A Thirst for Summer Rain” има сърцевина от топла, ефирна атмосфера, но е покрита със зловещия и мъчителен мрак на блек метъла от 90-те.

Lustre е самостоятелен атмосферичен блек метъл проект, създаден през 2008-ма година от музиканта Nachtzeit. След като спечели нарастваща ъндърграунд известност с първите си три албума, Nachtzeit подписа с Nordvis през 2012 г. – сътрудничество, което сега празнува своята десета годишнина, превръщайки Lustre в едно от най-дългогодишните партньорства в историята на лейбъла.

Оттогава Nachtzeit си създаде име с майсторската употреба на музикален минимализъм: бавни, силно текстурирани и съшити с клавири песни, движени напред от монотонни перкусии, понякога прекъсвани от рояци китарен дисторшън.
Страшните и дрънчащи рифове се повтарят надълго и нашироко, но винаги са част от непрекъснато променящия се звуков пейзаж, който никога не става скучен.
Клавирите , китарите и барабаните често преливат един в друг до степен, в която понякога музиката звучи повече ембиънт, отколкото метъл.

Тези елементи досега бяха вградени в изчистена, бледа, lo-fi и наситена с реверберация продукция.
И това е мястото, където “A Thirst for Summer Rain” – в който по случайност става дума за надежда, вяра и вдъхновение през мрачни времена – се отклонява от класическата формула, маркирайки това, което може да се разглежда само като нова глава на Lustre.

Линк за поръчка: https://bit.ly/3nFsW1x

 

 

 

Съдържание на албума:

1.Quiescence
2.Faith
3.Thirst
4.Alleviation

 

 

 

Премиерният сингъл, „Thirst“:

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.