THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

Blodhemn представя сингъла „Fraa Djupet“

Blodhemn представя сингъла „Fraa Djupet“

Самостоятелният норвежки блек метъл проект Blodhemn разкри първи сингъл от предстоящия си четвърти дългосвирещ албум, „Sverger Hemn“.
Очаква се студийното заглавие да бъде издадено на 7-ми октомври тази година чрез лейбъла Dark Essence Records, като ще бъде налично в дигитален формат и на физически носител – диск и плоча.

Линк за поръчка: https://darkessencerecords.no/shop

Въпреки че Норвегия без съмнение е духовният дом на блек метъл групите, когато се използва терминът „групи“, е много лесно да се забрави, че някои от тези „групи“ доста често включват само един музикант и че тези музиканти неизменно са многобройни -инструменталисти, които разчитат единствено на себе си, за да създадат концепцията и да напишат и изпълнят материала в студиото.
Един от тези артисти е Invisus, който, откакто сформира BLODHEMN през 2004 г. и над три дългосвирещи албума, усъвършенства подхода си към блек метъла с концепция, която използва до съвършенство този отличителен и агресивен звук на BLODHEMN, толкова неразделна част от жанра.
Въпреки това, в „Sverger Hemn“, предстоящия четвърти албум на BLODHEMN, Invisus използва възможността да излезе от зоната си на комфорт. Това не означава, че той се отклонява далеч от запазената си марка на леден, агресивен звук, защото той остава верен на сърцето на музиката си, като в същото време използва различни видове вокали и клавирни инструменти, за да експериментира и изследвайте различни елементи на няколко от песните.
Резултатът е албум, който е вълнуваща смесица от блек метъл и траш, подправена с рокендрол.
Барабаните са записани през 2020-та година в Conclave & Earshot Studio, като останалата част от инструментите и вокалите са записани в Over Even Studio.
Смесването и мастерирането са осъществени в Crosound Studio от Øystein G. Brun.
Обложката е творба на Misantropic Art.

 

 

Съдържание:
1.Fraa Djupet…
2.Vil Livet av Deg
3.Bomb Bergen
4.Farvel Feioey
5.Opp or Lemmen
6.Velg Din Gift
7.Tid

 

Премиерният сингъл, „Fraa Djupet“:

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.