BulgarianCroatianCzechEnglishFrenchGermanGreekItalianNorwegianPolishRomanianSwedishUkrainian
The Void Journal

www.thevoidjourrnal.com
𝔘𝔫𝔡𝔢𝔯𝔤𝔯𝔬𝔲𝔫𝔡 𝔎𝔳𝔩𝔱 𝔚𝔢𝔟𝔷𝔦𝔫𝔢
 Following the Dark Arts since 2017 

TОП 10 ЗАГЛАВИЯ ЗА АВГУСТ

TОП 10 ЗАГЛАВИЯ ЗА АВГУСТ
BG1 от 2

Königreichssaal : Loewen – Podróż Przez Dziesiąty Krąg Piekła
Новото EP на поляците Königreichssaal е ясна извадка за това колко разнообразна може да бъде
полската блек метъл сцена. Записът е изпълнен с буквално зверска енергия и още с първото парче
съсича с изразителните и отчаяни вокали, акцентирани внимателно от атмосферични китари и ритмични барабани. Комбиниращ елементи от няколко блек метъл сцени в световен мащаб (френската се усеща изключително силно) заедно с дуум метъл сегменти, „Loewen – Podróż Przez Dziesiąty Krąg Piekła“ в рамките на двайсетина минути ни пренася в мрачния свят на Königreichssaal , където от време на време се усеща свежия студ на меланхолията.

 

 


Aerdryk : Met de drietand op mijn huid
Когато чух „Met de drietand op mijn huid“ за първи път ми се стори доста изненадващо, че става дума за
дебютен албум, но и нищо чудно – зад проекта стои C.V.B. , който добре познаваме от вече установени имена като Cult of Erinyes, Monads, The Nest, Wolvennest, We All Die (Laughing) и Psalm.
Музикантът представя атмосферичен и в същото време силно класически албум, в който можем да се
насладим едновременно на приглушени класически вокали, на ритуалистични напеви, на атмосферични и тотално режещи дисторшън китари , на забързани барабани и не на последно място – на красиви бас линии. Блек метъл с lo-fi атмосфера в отлично качество, триумфиращ в пространството безапелационнно.

 

 


Ancient North : Ancient North
С вече два дългосвирещи албума и два EP записа записа зад гърба си, Forlorn – мултиинструменталистът и вокалист, стоящ зад проекта Ancient North, не спира да доставя удоволствие на заклетите фенове на 90-тарския блек метъл с традиционните си вокали и режещи, студени китари.
Класически миниалбум от съвсем непретенциозен артист, който с лекота успява да пресъздаде атмосферата от изминали времена.

 

 

 


Ferum : Asunder / Erode
Ferum е едно от новите ми дет/дуум метъл открития, а албумът „Asunder / Erode“ е техният дебют.
Бавните , сякаш прокълнати рифове, са комбинирани с по-бързи, по-остри части, докато хармонизираните мелодии и солата рисуват пещерна атмосфера, типична за дет метъла отпреди 20- тина години и банди като Cianide, Asphyx, Goatlord и др. Гърлените вокали на Саманта (да, вокалите са изпълнени от дама – нещо, което успях да забележа едва след като видях състава на бандата накрая) са като по учебник и изпълнени с нечовешки заряд, който те кара да си счупиш врата.

 

 

 


Auriferous Flame : The Great Mist Within
Auriferous Flame е новият проект на A. (Clarent Blade, Divine Element, Fortress of the Pearl, Mystras, Spectral
Lore, A Compendium of Curiosities, Ontrothon, Saga of the Ancient Glass, ex-Tome of the Unreplenished, ex-
Warbled Arma, ex-Devathorn (live), ex-Dødsferd). Атмосферичен блек метъл в много красива и ефирна форма, съчетаваща в себе си и агресията на записите от 90-те години с мощни вокални призиви и отличаващи се бързи барабани и китари. Отнасящо приключение, което ще допадне както на феновете на класическия блек метъл, така и на феновете на по-атмосферичните албуми. И най-важното, самият запис е изпълнен с особена енергия, която те вкарва в специфична атмосфера на студ и реене в необятността.

 

 


Hevvn : Satanic Doctrine
Новият албум на харковския блек метъл проект Hevvn, „Satanic Doctrine“, е класически запис, в който
циркулират първична ярост, перфекционизъм и интересен подход за писане на песни. Отличавайки се
от голяма част от представителите на сцената с по-различна тема на текстовете – сатанизъм, албумът
представя една малко по-различна гледна точка на традиционната украинска блек метъл музика, в същото време носейки сърцевината ѝ във всяка една от песните. Неуморим, вездесъщ и изключително напрегнат и вибриращ в същността си албум, който дори за секунда не те оставя в покой. Напомня ми много на работата на Роман и компания (най-вече за Blood of Kingu и Hate Forest) , на момчетата от Khors…
Харков със сигурност се гордее с този запис, а аз съм изключително благодарна, че ми се отдаде възможност да го чуя.

 

 

 Mimorium : The Route of Haeresis
Финландците Mimorium са тотални диваци в музикалнo отношение и никога не оставят феновете си разочаровани. „The Route of Haeresis“ е поредната разбиваща доза блек в стила на групата, поредната лавина от злокобни и забиващи се в съзнанието вокали, методично изпълнени режещи китари и мелодии – музикално богохулство в чиста форма. Агресивен запис, напомнящ духа на втората вълна, като биват комбинирани различни стилистични похвати , както във вокално отношение, така и в инструментала, което прави албума интересен за слушане и проследяване. Ако все още не знаете кои са Mimorium , а ви се слуша нещо в духа на Ars Veneficium, Watain, Dissection или Necrophobic – счупете „The Route of Haeresis“ от слушане.

 

 


Goety : Seasonal Ceremonies
„Seasonal Ceremonies“ е първият албум на американския атмосферичен блек метъл проект Goety, който
си открих съвсем случайно, ровейки се за нова музика. Албумът е посветен на четирите сезона, като представя четири парчета с главозамайващи атмосферични пасажи, представящи характерните особености на всеки един от тях. Тежък, брутален и елегантен едновременно,“Seasonal Ceremonies“ създава чувство за грандиозност и издигане в пространството.

 

 Pilori: Quand bien même l’enfer et le déluge s’abattraient sur nous
PILORI са френска blackened crust/deathgrind банда , която в „Quand bien même l’enfer et le déluge
s’abattraient sur nous“ преплита стиловете много умело, доставяйки зарибяващ пулсиращ ритъм, ожесточени брутални вокали и на места типичните за deathgrind-а и crust пънка елементи. Целият заряд на албума е изригващ и излъчващ неотложно усещане за ярост, паника, за задушаващи емоции.
Буреносен албум, който за мен лично беше свежа глътка още от първо слушане. Много мрак има в тези момчета, и начинът по който го изразяват чрез музиката е очарователен.

 

 Hierophant: Death Siege
Италианците Hierophant са сред любимите ми мизантропи в блек/дет метъл сцената.
Новият им албум „Death Siege“ е всепомитащ опус , изкован от омраза, враг на всички смъртни.
В албума има грандиозни моменти , напомнящи военен парад пред самите порти на Ада, като в същото време можем да чуем и игриви китарни сола, вмъкнати сред всеобщата агресия на албума.
„Death Siege“ е точно това, което сочи и заглавието – смъртоносна обсада от кръвожадна блек метъл ярост, която не оставя заложници и изгаря всичко до основи.

 

 

 

 

BG1 от 2

Сподели статията :
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments