BulgarianCroatianCzechEnglishFrenchGermanGreekItalianNorwegianPolishRomanianSwedishUkrainian
The Void Journal

www.thevoidjourrnal.com
𝔘𝔫𝔡𝔢𝔯𝔤𝔯𝔬𝔲𝔫𝔡 𝔎𝔳𝔩𝔱 𝔚𝔢𝔟𝔷𝔦𝔫𝔢
 Following the Dark Arts since 2017 

ANGRRSTH | CZORТ : „W czeluść“

ANGRRSTH | CZORТ : „W czeluść“
BG1 от 2

Две от напоследък привличащите интерес имена на полската ъндъграунд блек метъл сцена – ANGRRSTH и CZORT, преплетоха усилията си в общ сплит запис. В огнения „W czeluść“ двете групи представят по две яростни нови парчета, като заглавието е с обща продължителност малко над 25 минути.

ANGRRSTH издаде дебютния си дългосвирещ албум „Donikąd“ през изминалата година, като с него беляза мястото си в полския ъндъграунд и оправда за пореден път очакванията на лейбъла Godz ov War Productions, с когото си партнира в издаването на цялата си дискография до момента.
Звученето на бандата е сурово и неподправено – мрачен и атмосферичен блек метъл, винаги изсвирен интелигентно и масивно, обсебващо. Който е фен на полската блек метъл сцена – ANGRRSTH са сред новите ѝ представители, следващи неотлъчно всичките ѝ характеристики и създаващи музика по маниакален начин.

Малко по-далече от звученето на ANGRRSTH , Czort са с няколко години по-стара банда и зад гърба си имат вече два дългосвирещи албума, като цялостната им визия и звучене са изцяло посветени на богохулството, на злото и на мрака. Последният им дългосвирещ албум, „Apostoł“, излезе през 2020-та година и направи впечатление със своята доза мелодичност и солидни сфери.

С подобни групи – всяка със своята отличителна атмосфера и енергия, сплит албум определено звучи като нещо много интересно. И определено е така. Докато Czort клонят към злобна Khold атмосфера с акцент върху мрака, то ANGRRSTH излъчват първичността и яростта на Mgła, засягайки теми за човешкото съзнание и дух. Мрак и нихилизъм откъдето и да погледнеш. Измъкването от примките на тази мрежа от отекващи емоции и злоба е изцяло невъзможно.

Първите две парчета в записа са на ANGRRSTH.
Отварящата песен „Pętla“ изригва директно и безкомпромисно, като изобщо не се интересува готов ли си или не да поемеш ветровете на яростта, които те връхлитат с нея. Парчето е ритмично, настървено, злобно и обезпокоително – не те оставя нито за миг дори да се замислиш върху това, което се случва.
„Przerwana“ – второто парче от ANGRRSTH, продължава задушаващата атмосфера на предното изпълнение, като този път добавя малко повече атмосферичност в инструментала, като веднага се усещат влияния , напомнящи донякъде и за украинската блек метъл сцена и изпълнители като Drudkh.
Красива комбинация от зверска енергия, ефирност, освежаваща динамичност и нихилизъм, откровеност във всяка една нота и изговорен, прошепнат или изкрещян текст.

Обединяващи се със сънародниците си и вече започнатата от тях нихилистична тема, Czort продължават историята за нестихващото падение на човечеството, като с първото си парче демонстрират типичните за музиката си по-мелодични китари и сола , този път придружени от по-масивни вокали и обсебващ темп. Същото е валидно и за затварящата песен „Ofiara“, като в нея са намесени и по- студени атмосферични елементи в китарната работа.

И всичко това – завършено от докосващата обложка на Igor Datkiewicz от WS Artworks, идеално покриваща същността на албума и неговия сюрреалистичен мрак, изобразявайки падението към непрогледната тъма и протягащите се към плътта демони.

С нестихваща зверска енергия ANGRRSTH и Czort ни подаряват четири монументални разказа за отчаяние, падение ,омраза и жертва. Нихилистична музика, пренаситена с нюансите на чистата експресия и жестоката, насилствена сурова емоция, вградена по традиция в полския блек метъл.
„W czeluść“ разтваря бездната и кани най-смелите да се потопят в потайния ѝ подземен мрак…

 

 

 

Оценка: 10/10 🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥

 

От днес можете да чуете целия албум в Spotify :

Поръчки на физически носители са възможни през сайта на лейбъла Godz ov War Productions: https://godzovwar.com/shop.

 

 

 

BG1 от 2

Сподели статията :
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments