THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

Откъс от предстоящия албум на Jordfäst

Откъс от предстоящия албум на Jordfäst

Шведската блек метъл банда Jordfäst разкри първи откъс от предстоящия си втори дългосвирещ албум, „Av stoft“.
Очаква се студийното заглавие да бъде издадено на 28-ми октомври чрез лейбъла Nordvis Produktion, като ще бъде налично в дигитален формат и на физически носител – диск и лимитиран тираж плочи.

„Av stoft“ разказва отрезвяващи истории за човешките борби срещу обществените норми и религиозното потисничество; борбата за правото на човека да определя собствената си съдба.
Както обикновено се случва в реалния живот, тези истории са лишени изцяло както от герои, така и от щастлив край. Суровите истини на естествения свят са пропити не само в концепцията на албума, но и в музикалната му сърцевина – мрачните пластове, осеяни с изпепеляващи мелодии, отразяват реалността, непростима като северната зима.

 

Jordfäst коментират:
„Kom eld, kom regn“ се движи от меланхолични мелодии, докато се колебае между мрачни пасажи и величествени кресчендо моменти. Текстът описва човек, на когото е писнало от празнотата и нечестността на светския живот. Разочарован, под покрито със сияние небе той отплава към безкрайното море – за да не се върне никога. С напредването на песента разказът се измества към борбите на неговия син. Оставен да се движи в живота без бащино ръководство, чийто баща дори не му е оставил тяло за погребение, това ранно предателство го тласка към живот на постоянно бягство и разочарование.

 

Корените и на двамата членове на бандата са спуснати в Смоланд, Швеция.
Но клоните им стигат чак от обширните сканийски полета до покритите със слана планини на Тромсьо. Дуото стана част от общността на Nordvis от края на 2020 г.
Следвайки лейбъла повече от петнадесет години, те са изцяло убедени, че Nordvis ще бъде идеалното решение за Jordfäst. След като изслушва музиката им и преглежда текстовете, мениджърът на лейбъла Андреас Петерсон се съгласява на колаборацията.

Както при много изпълнения от списъка на Nordvis, природните сили играят важна роля в тематичното съдържание на Jordfäst. Това, което ги отличава, е фокусът върху нейните разрушителни качества – по-специално как те са склонни да смиряват човечеството. Друга фокусна точка е тенденцията на човечеството да се отнасяме един към друг дори по-зле, отколкото към естествения свят. Целият материал е композиран и подреден така, че да внесе потапяне и дълбочина в приказките, разиграни чрез текста. Тази формула създава много гъвкава и разнообразна творба, пропита с отчаяното ехо от мрачното минало на една отминала Скандинавия.

Линк за поръчка: https://bit.ly/3LqfsC3

 

 

 

Съдържание:
1.Abortologen 16:08
2.Kom eld, kom regn 16:59

 

 

Днес можем да чуем първата част от парчето „Kom eld, kom regn“, озаглавена „Kom eld, kom regn Pt. 1“:

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.