THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

WESENWILLE представят сингъла „Our Sole Illuminator“

WESENWILLE представят сингъла „Our Sole Illuminator“

Холандската прогресивна блек метъл група WESENWILLE разкри нов сингъл от предстоящия си дългосвирещ албум, „III: The Great Light Above“, който ще бъде издаден скоро в сътрудничество с френския култов лейбъл Les Acteurs de l’Ombre Productions.

„III: The Great Light Above“ представлява изследване на границите на дисонанса и нетрадиционните структури на музиката. Творчеството на WESENWILLE включва дисонантна агресия, завладяващи груувове и интроспективна атмосфера. Воден от ярки звукови контрасти, този уникално модерен подход към блек метъл жанра нито се отрича от корените си, нито се отклонява от експериментите. С третия си дългосвирещ албум „III: The Great Light Above“ WESENWILLE представят ясна еволюция в рамките на установената си модерна формула, като същевременно не изоставят характерния модерен блек метъл звук на групата.

С продукция, поверена на опитните ръце на S. Lockhart от исландското Studio Emissary (Svartidaudi, Audn, Zhrine, Sinmara), звуковият дизайн на третия албум на WESENWILLE е по-мрачен в сравнение с предшествениците си.
Очаквайте завладяващи вокали, мощни звуци на барабани и смазващи ритъм китари, потопени в ефирни водещи роли. Тъй като е по-малко механичен и по-многослоен в сравнение с албумите „I“ и „II“, „III: The Great Light Above“ оставя място за откриване на нови инструменти.

Наблюдателният слушател ще открие как парчетата, макар и носещи своя собствена атмосфера, се сливат в безпроблемно цяло. Лирично „III: The Great Light Above“ изследва ненаситната, разрушителна жажда и стремеж на човека към величие, като същевременно си затваря очите за светлината, предложена от изминалите векове.

Вперете поглед в „The Great Light Above“ – еклектично блек метъл предложение от най-мрачния вид, особено подходящо за феновете на блек метъл в духа на Deathspell Omega, Svartidauði и Sinmara.

„III: The Great Light Above“ излиза в дигитален формат , на диск и плоча чрез LADLO на 21- ви октомври.

 

Линк за поръчка: https://bit.ly/3SYb54m

 

 

Съдържание:
1.Revelation of the Construct
2.Transformation
3.The Legacy of Giants
4.Trinity
5.Our Sole Illuminator
6.Eclipse
7.The Specular Gaze

 

 

 

Премиерният сингъл, „Our Sole Illuminator“:

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.