THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

PYRA : „PYRA“

PYRA : „PYRA“
BG1 от 2

PYRA е сравнително новосъздадена италианска блек/дет метъл банда, която ще издаде дебютния си EP запис след броени дни под крилото на лейбъла Immortal Frost Productions.
“PYRA” носи значението на думата за клада , за купчината дърва, издигната за кремацията на труповете, върху която осъдените на смърт и онези, които трябвало да бъдат поднесени като жертва през старите дни, са били изгаряни живи.

Още в първите няколко минути от записа осъзнавам колко им приляга това име – бандата гори с нестихващ огън, а пламъците им пречистват до дъно всичко по пътя си с безкомпромисни вокали, режещи китари и зверски барабани, преобразуващи се в истинско стихийно явление. Един от записите, които слушаш и времето просто спира, като на моменти забравяш да си поемеш въздух, точно като в центъра на бушуващ пожар.

Предполагам огромна роля за атмосферата на тази жупел, има и Omega (Darvaza, Nubivagant, Frostmoon
Eclipse, Fides Inversa, etc..), който помага на групата със записите на барабаните в студио Beastcave.
Можете да доловите уникалния му стил и тук , като получената мракобесна магия с колаборацията между I. , L. и E. е на изключително високо ниво и оставя много въпросителни за това къде , по дяволите, са били PYRA досега и защо са се забавили толкова с дебютната си проява?

В едноименния си дебют групата ни предлага пет обсебващи парчета, от които трудно можеш да откъснеш вниманието си по време на цялото продължение на записа – почти 26 минути.
Започвайки  с хипнотични звуци на пращящ огън и ветрове, записът ни отнася директно в някоя студена алпийска нощ на открито около разгорял се буен огън – леко загатване за онова, което предстои.
А именно – всепоглъщаща пламенна енергия, изкована от сурови вокали и студен непреклонен инструментал, които в комбинация прерастват в нещо запомнящо се.

Отличен блек метъл с брутален и остър звук, който преминава покрай теб като огнена стихия и те оставя пречистен и вдъхновен. Дебютът на PYRA връхлита слушателя по суров , агресивен и ловък начин, изцяло излюстриращ чрез ноти разгарящата се клада, създадена с цел да разруши всяка рана и болка по пътя си. Красиво е да си свидетел на подобно явление и си заслужава всяка отделена секунда.

 

 

Оценка: 10/10 ????????????????????????????????????????

EP записът ще бъде издаден на 30-ти септември чрез лейбъла Immortal Frost Productions , като поръчки вече могат да бъдат направени в онлайн магазина на лейбъла: https://lnk.to/pyrapyra.

 

 

BG1 от 2

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.