BulgarianCroatianCzechEnglishFrenchGermanGreekItalianNorwegianPolishRomanianSwedishUkrainian
The Void Journal

www.thevoidjourrnal.com
𝔘𝔫𝔡𝔢𝔯𝔤𝔯𝔬𝔲𝔫𝔡 𝔎𝔳𝔩𝔱 𝔚𝔢𝔟𝔷𝔦𝔫𝔢
 Following the Dark Arts since 2017 

PYRA : „PYRA“

PYRA : „PYRA“
BG1 от 2

PYRA е сравнително новосъздадена италианска блек/дет метъл банда, която ще издаде дебютния си EP запис след броени дни под крилото на лейбъла Immortal Frost Productions.
“PYRA” носи значението на думата за клада , за купчината дърва, издигната за кремацията на труповете, върху която осъдените на смърт и онези, които трябвало да бъдат поднесени като жертва през старите дни, са били изгаряни живи.

Още в първите няколко минути от записа осъзнавам колко им приляга това име – бандата гори с нестихващ огън, а пламъците им пречистват до дъно всичко по пътя си с безкомпромисни вокали, режещи китари и зверски барабани, преобразуващи се в истинско стихийно явление. Един от записите, които слушаш и времето просто спира, като на моменти забравяш да си поемеш въздух, точно като в центъра на бушуващ пожар.

Предполагам огромна роля за атмосферата на тази жупел, има и Omega (Darvaza, Nubivagant, Frostmoon
Eclipse, Fides Inversa, etc..), който помага на групата със записите на барабаните в студио Beastcave.
Можете да доловите уникалния му стил и тук , като получената мракобесна магия с колаборацията между I. , L. и E. е на изключително високо ниво и оставя много въпросителни за това къде , по дяволите, са били PYRA досега и защо са се забавили толкова с дебютната си проява?

В едноименния си дебют групата ни предлага пет обсебващи парчета, от които трудно можеш да откъснеш вниманието си по време на цялото продължение на записа – почти 26 минути.
Започвайки  с хипнотични звуци на пращящ огън и ветрове, записът ни отнася директно в някоя студена алпийска нощ на открито около разгорял се буен огън – леко загатване за онова, което предстои.
А именно – всепоглъщаща пламенна енергия, изкована от сурови вокали и студен непреклонен инструментал, които в комбинация прерастват в нещо запомнящо се.

Отличен блек метъл с брутален и остър звук, който преминава покрай теб като огнена стихия и те оставя пречистен и вдъхновен. Дебютът на PYRA връхлита слушателя по суров , агресивен и ловък начин, изцяло излюстриращ чрез ноти разгарящата се клада, създадена с цел да разруши всяка рана и болка по пътя си. Красиво е да си свидетел на подобно явление и си заслужава всяка отделена секунда.

 

 

Оценка: 10/10 🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥

EP записът ще бъде издаден на 30-ти септември чрез лейбъла Immortal Frost Productions , като поръчки вече могат да бъдат направени в онлайн магазина на лейбъла: https://lnk.to/pyrapyra.

 

 

BG1 от 2

Сподели статията :
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments