THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

Детайли около предстоящия EP запис на Ofermod

Детайли около предстоящия EP запис на Ofermod

Шведското блек метъл дуо Ofermod разкри детайли около  новия си EP запис, „Ofermodian Litanies“.
Очаква се миниалбумът да бъде издаден на 25-ти ноември чрез лейбъла Regain Records, като се очаква да бъде налично в дигитален формат и на физически носител – аудиокасета, CD Digipack и плоча.

Линк за поръчка: https://bit.ly/3LGKi9D

Към момента проектът OFERMOD едва ли има нужда от представяне.
Създадена през мрачните дни на 1996 г., групата издава дебютното си EP, „Mystérion Tés Anomias“, през 1998-ма. Макар и съдържащ само две песни, началният залп на OFERMOD посява семената на ортодоксалното блек метъл движение, което ще започне да разцъфтява през новото хилядолетие , заедно с други възпитаници на SHADOW RECORDS – FUNERAL MIST и MALIGN.

Престъпността и хаосът следват лидера Belfagor навсякъде, където отиде, и набраната инерция на групата в крайна сметка бива прекратена.Въпреки това, OFERMOD в крайна сметка отново се превръща в работещ обект, започвайки с пълнометражния „Tiamtü“ от 2008 г. и чрез магия и воля последваха още записи: „Thaumiel“ (2012), EP-то с две песни „Serpents’ Dance“ (2014), „Sol Nox“ (2017) и посмъртния „Pentagrammaton“, първоначално предназначен да бъде дебютен албум на групата.
И точно миналата година, с обновени сили OFERMOD издаде аплодирания си пълнометражен „Mysterium Iniquitatus“.
Всеки запис на OFERMOD винаги представлява основна част от техния непрекъснато развиващ се пъзел – винаги един и същ, но винаги различен – същото е положението и с предстоящия мини-албум „Ofermodian Litanies“.
Напомняйки за „двойно EP“, „Ofermodian Litanies“ включва две чисто нови песни, записани със състав Belfagor на вокали, китара и бас и Simon „Bloodhammer“ Schilling от MARDUK на барабани; две песни от гореспоменатото EP „Serpents’ Dance“, което отдавна е изчерпано; и неиздадена версия на заглавната песен в „Tiamtü“.
Двете нови парчета със Schilling на барабаните придават величествена мания, която се движи от мрачна надменност до зловеща ярост, като вокалите на Belfagor винаги са в центъра на вниманието.
Записана по време на сесиите на „Serpents’ Dance“ и „Sol Nox“ , неиздадената версия на “Tiamtü” притежава същата интензивност на продължително и бавно изпепеляване като оригинала, като ритуалистичната атмосфера надделява.
Целият материал тук е записан, продуциран и мастериран от Magnus “Devo” Andersson в Endarker Studios, запазвайки цялостта непокътната.
Компактен, но и все пак обширен, „Ofermodian Litanies“ е подходящо озаглавен.
OFERMOD осветява както миналото, така и настоящето!

 

Съдържание:
1.Mundus Imaginalis
2.Litanies of the Lascivious Lucifuga
3.A Million Serpents Dance
4.Chaos Reverberation
5.Tiamtü

 

 

Отдолу можете да чуете две от песните в записа – неиздаваната версия на „Tiamtü“ и новото парче „Mundus Imaginalis“.

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.