THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

Стрийм: PRECIEUX SANG : Les Nuits de Gethsémani

Стрийм: PRECIEUX SANG : Les Nuits de Gethsémani

Новосъздадената блек метъл банда PRECIEUX SANG разкри за свободно слушане предстоящия си дебютен дългосвирещ албум, „Les Nuits de Gethsémani“.
Очаква се студийното заглавие да бъде  официално издадено на 30-ти септември чрез лейбъла Eisenwald, като ще бъде налично в дигитален формат и на физически носител – диск и плоча в лимитиран тираж.
Смесването и мастерирането на заглавието са осъществени от Tehom Productions.
Графичната концепция е на граф Бергаби (Comte Bergaby).

Линк за поръчка: https://ffm.bio/precieuxsang

Eisenwald има удоволствието да обяви дебютното дългосвирещо издание на PRÉCIEUX SANG, озаглавено „Les nuits de Gethsémani“.
Създадена през 2019 г. в Кеногами, Квебек, PRÉCIEUX SANG предлага свежа интерпретация и гледна точка към звуковите качества, които характеризират блек метъл предложенията от Квебек през последното десетилетие. Докато звуците, изследвани тук, са едновременно познати и никога не навлизат твърде далеч в екстравагантно експериментиране, изпълненията и отдадеността на PRÉCIEUX SANG са изцяло налице и успяват да поразят слушателя още от началните редове с първата песен „Le Sang du Mystère“.
Докато много съвременни групи и музикални проекти в момента изглеждат обсебени от украсяването на звука си с неконвенционални инструменти или вокализации, PRÉCIEUX SANG изглеждат много по-заинтересовани от предаването на музиката си чрез силата на суровите, но никога абразивни стени от извисяващи се китарни акорди и мощни, твърди барабани.
Тяхната музика е непосредствена по природа и способна да навигира слушателите през размирните води на метафизичния страх…
Концептуално „Les nuits de Gethsémani“ изследва три картини на мъж, стъпващ в нощта, с боси крака, по Елеонския хълм. Трите движения демонстрират зашеметяваща способност за предаване на емоция чрез силата на композицията, тъй като елементи като мит , грях, смърт, слънце и кръв са съпоставени, за да образуват едно завладяващо цяло.
PRÉCIEUX SANG се интересува от религиозните чувства, трагедията и отвращението. Отхвърляйки по-разпространеното очарование на своите съвременници от окултното, PRÉCIEUX SANG се интересуват повече от екзотеричния аспект на религиозния опит: Свещеното, а не тайното.
Като се има предвид, че това е първото издание на групата, има впечатляваща дълбочина в писането на песните, като всяка песен протича без усилие от пасажи с високо темпо и френетично, но никога извън контрол базирано на акорди рифиране до огромни секции със средно темпо, както и по-спокойни, медитативни части, със силно емоционално вокално изпълнение, перфектно допълващо великолепните мелодични промени в китарите навсякъде.
Продукцията на „Les nuits de Gethsémani“ заслужава специално внимание, като задължението по по смесването и мастерирането е поето от Xavier Tehom през март 2021 г. в Монреал.
Парчетата звучат невероятно ясно и динамично, без да губят страстта и същността на изпълненията в пластмасови студийни трикове . Звуковата сила, показана в тези три песни, е нещо, което трябва да се види, предлагайки богата текстура, която показва тези три песни по начин, допълващ музиката и със сигурност гарантиращ многократно слушане.

 

 

Съдържание:
1.Le Sang du Mystère
2.Délectation Morose
3.De la Paille et du Grain

 

 

 

Официална премиера на албума в YouTube:

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.