THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

Стрийм: ColdWorld : Isolation

Стрийм: ColdWorld : Isolation

Германският блек метъл проект  ColdWorld  разкри за свободно слушане  третия си  дългосвирещ албум, озаглавен „Isolation“.
Композиран по време на периода на локдаун, предизвикан от пандемията през 2020/2021 г., „Isolation“ включва някои от най-експресивните композиции на ColdWorld до момента.
Успявайки да надхвърли конвенционалните звуци, преследвани в това, което е най-добре описано като „ембиънт/депресивен“ блек метъл поджанр, най-новото звуково начинание на ColdWorld въвлича слушателите в невероятно потапящ звуков пейзаж, пълен с пищни класически инструменти и ефирни, но понякога мъчителни вокали, първо демонстрирани брилянтно във втората песен на албума „Soundtrack to Isolation“.

Ясно е, че тази музика е наистина откровено и емоционално представяне на това, което единственият ръководител на проекта G.B. преживява през последните години.
Като късчета от тази откровеност и задушевена атмосфера, песните, които се разпростират в „Isolation“, се движат и протичат без усилие, като дори привидно дългите тракове са направлявани майсторски от подхода на G.B. към писането на песни и тяхното разположение в албума.
По време на „Isolation“ слушателите могат да забележат влияния, вариращи от по-традиционен блек метъл и изключително тежък дуум, слят с пост-рок наклонности по линията на Godspeed You! Black Emperor.
Специално внимание заслужава употребата на класически струнни инструменти и водещите хармонии на китара, които напомнят за ранната работа на My Dying Bride. Въпреки това, сливането на тези елементи и тяхната интерпретация чрез творческия ум позволява да се изправиш пред слушателите с невероятно индивидуален и специфичен звук.

Творческата и разнообразна вокална работа, включваща наслоени чисти вокали, мъчителни ридания, завладяваща форма гърлени тежки вокали, както и дълбоко ръмжене, придават на „Isolation“ безпогрешно предимство пред много от съвременниците на ColdWorld в една доста претъпкана сцена.
Слушателите със сигурност ще се връщат редовно към тези осем песни, тъй като това произведение не се възприема лесно в неговата цялост при първо слушане.
Въпреки че прави зашеметяващо първо впечатление, този запис изисква да бъде изживян многократно.

Албумът ще бъде пуснат в множество формати чрез лейбъла Eisenwald на 30-ти септември.

 

 

Съдържание:
1. Leere
2. Soundtrack To Isolation
3. Walz
4. We Are Doomed
5. Five
6. Wound
7. Isolation Stagnation
8. Hymnus

 

 

 

Премиера на заглавието в YouTube:

 

 

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.