THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

Първи сингъл от предстоящия дебют на SKYTHALA

Първи сингъл от предстоящия дебют на SKYTHALA

Новосъздадената американска блек метъл банда SKYTHALA разкри първи сингъл от предстоящия си дебютен дългосвирещ албум, „Boreal Despair“.
Очаква се студийното заглавие да бъде издадено на 18-ти ноември чрез лейбъла I, Voidhanger Records, като е предвидено да бъде налично в дигитален формат и на физически носител – диск и плоча.
Смесването и мастерирането на музиката в албума е дело на Simon Da Silva от The Empty Hall Studio.
Обложката е творба на Kristina Pavleska.

Заодени около мистериозния и плодовит американски ъндърграунд лейбъл, известен като Moonlight Cypress Archetypes, SKYTHALA са още по-голяма енигма.
Членовете му идват от Ноксвил и Нешвил, Тенеси, но също и от Ню Джърси, а предстоящото им заглавие е странна и вълнуваща комбинация от блек метъл, дет метъл и руска неокласическа музика, особено тази на Игор Стравински.

Така се ражда „Boreal Despair“ – изненадващ дебютен албум, в който обои, фаготи и тромбони подпомагат ултра-тежките китари, типични за екстремния метъл, в богати и плътни аранжименти в услуга на дисонантни мелодии. Музиката на SKYTHALA е главозамайващо прогресивна и авангардна, но в нито един случай тяхната огромна креативност не потиска ослепителната им метъл ярост.
Съвсем неочаквано, „Boreal Despair“ доставя на най-експерименталната и смела ъндърграунд метъл сцена някои нови и яростни попълнения, напълно способни да съперничат на групи като Gorguts, Krallice, Haunter и Cosmic Putrefaction.

 

Съдържание:
1.Eternal Nuclear Dawn
2.Variegated Stances Of Self Mockery
3.Boreal Phrenological Despair
4.Rotted Wooden Castles
5.At Dawn They Walk
6.Yielding Quivers Of Revolution

 

Премиерният сингъл, „Variegated Stances Of Self Mockery“:

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.