THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

Стрийм: STRIGOI : Viscera

Стрийм: STRIGOI : Viscera

Великобританската блек/дет/дуум метъл формация STRIGOI издаде днес своя  втори дългосвирещ албум, „Viscera“.
Студийиното заглавие се разпространява  чрез лейбъла Season of Mist, като може да бъде поръчано на следния адрес: https://bit.ly/3PvuGqE .
Музиката в албума е записана в Oregon Studios, като продуцент и звуков инженер е Jamie Gomez ,който редом със самата банда изковава звука.
Смесването е поверено на Kurt Ballou от Godcity Studios, а мастерирането на Brad Boatright от небезизвестното студио Audiosiege.
Обложката е творба на Brian Sheehan от Legerdemain Art.

 

Съдържание:
1. United in Viscera (6:44)
2. King of All Terror (2:38)
3. An Ocean of Blood (4:13)
4. Napalm Frost (2:26)
5. Hollow (6:20)
6. A Begotten Son (3:51)
7. Bathed in a Black Sun (4:19)
8. Byzantine Tragedy (5:28)
9. Redeemer (2:38)

 

 

Официална премиера на албума в YouTube:

 

Обезпокояващо: това е дума, която може да се използва, за да се опише добра част от музиката, която е излязла от съзнанието на Грег Макинтош през годините, но в контекста на Strigoi е особено подходяща.

Създаден веднага след като предишният страничен проект Vallenfyre завършва своя курс на съществуване, проектът Strigoi представлява една преконфигурирана естетика на Грег и басиста на Vallenfyre, Chris Casket.
Дебютът им от 2019 г., Abandon All Faith, бива забележителен преход, възприемайки влиянията на crust punk, death metal и grind, дефинирани във Vallenfyre, и извличайки от тях екстремна музикална амалгама, която е много по-…е, обезпокоителна.

Но ако Abandon All Faith беше запис, в който споменът за Vallenfyre оказа неизбежно, но важно влияние, тогава вторият албум Viscera е мястото, където Strigoi определят и изразяват себе си според собствените си условия.

„Това е вторият албум и ние прекрачваме границите“, казва Chris Casket. „По-дългите песни са по-дълги; по-кратките песни са по-кратки. Това напълно реализира концепцията. Когато направихме първия албум, имаше определени очаквания, тъй като идвахме от Vallenfyre. Чувствах, че беше наистина добър преход от единия към другия проект. Но чувствам, че с този запис, това е по-скоро една напълно изчерпателна концепция. Той избутва светлината и сянката по-навън.“

„Първият албум послужи за това да създадем собствена идентичност, отделна от Vallenfyre, въпреки че в известен смисъл е очевидно продължение,“ добавя Грег. „Но с Viscera, това е комбинация от леко разширяване на обвивката, което го прави малко по-малко суров. Защото бяхме направили това до N-та степен с Vallenfyre. Бих казал също, че има малко звуков дизайн там, също, за да го направи много зловещ и, да, обезпокоителен, да звучи мъдро“.

Тъй като ковид осуети плановете на Strigoi да прави концерти за популяризиране на „Abandon All Faith“, Грег и Крис използваха времето на застой, за да работят върху това, което в крайна сметка впоследствие се заформя като „Viscera“.

„Имаме странен начин на работа“, казва Крис. „Изпращам думи, проза, каквото и да е на Грег. Той харесва този процес, защото чете написаното от мен и това вдъхновява музиката, която създава. Никога преди не съм работил по този начин. Но това и добавеното време, което имахме, пространството далеч от нещата, е това, което според мен направи „Viscera“ това, което е.“

Грег добавя: „Ако това е песен, в която текстът на Крис звучи гневно, ще направя песен, която е по-скоро, предполагам, основана на същността на ранния грайндкор. Нещо, което изразява това настроение. Но ако е нещо по-мрачно или изнервящо, след това ще започна с малко звуков дизайн и ще работя върху рифове. Винаги съм мислил за музиката от гледна точка на визуални ефекти и това може да идва от текстовете. Последната песен в албума, „Iron Lung“, например : Всъщност казах на Крис, че имам идея за песен, в която имаш чувството, че не можеш да дишаш, че имаш тежест върху гърдите си. И резултатът е може би най-трудната песен в записа за асимилиране.“

Следователно „Viscera“ ясно дефинира звука и визията на Strigoi – както казва Крис, това е „микс от мизерия“ и посочва начините, по които групата може да се развие през следващите години.

„Лесно се отегчавам“, смее се Грег. „Задържам вниманието си за много кратък период. Обичам doom metal, обичам funeral doom, crust punk, grindcore… всички тези неща. Но обикновено след две песни от всяка си мисля: „Добре, какво следва? ‘ И това е моят проблем, но той определя каква е тази група и тази музика.

Изобщо няма много светлина върху този запис. Ако има такава, тя е там само за да подчертае колко тъмна е сянката всъщност. И това, което обичах в ранния дет метъл, когато се захванах с него, е, че всичко имаше своето собствено усещане тогава. Това беше в съзнанието ми през цялото време, когато правех „Viscera“ – че исках да му придам собствено усещане. Но слушателите ще трябва да решат дали това е било успешно или не.“

 

 

Състав на групата:
Greg Mackintosh: вокали и китара
Chris Casket: бас
Guido Zima: барабани
Ben Ash: китара

 

 

Полезни връзки:
www.facebook.com/strigoibandofficial
www.instagram.com/strigoi_official

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.