THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

FUNERAL HARVEST представят сингъла „Principum et Finis“

FUNERAL HARVEST представят сингъла „Principum et Finis“

Трондхаймската блек метъл банда FUNERAL HARVEST разкри втори сингъл от дългоочаквания си дебютен дългосвирещ албум, „Redemptio“.
Студийното заглавие ще бъде издадено на 31-ви октомври чрез лейбъла Signal Rex, като ще бъде налично в дигитален формат и на физически носител – диск и плоча.
В албума участват различни гост-музиканти, като вокалистът Wraath( в парчетата Fire Sermon, Ego Sum Principium et Finis, The Crimson Night Tide.) , китаристът Enstad ( с дисхармонични китари в интрото и парчетата Fire Sermon, Sorath.) и вокалистът Ahzari ( с беквокали в парчетата Fire Sermon, Antithesis).
Текстовете са написани от Roberta Perone.
Записите и смесването на албума са осъществени от Northr в Haugr studio, с изклюение на вокалите и барабаните, които са записани от Ahzari в Nordstern studio, отново трондхаймско студио.
Мастерирането е дело на Per Kristian Grimsland от Grimslandstudio.
Обложката е творба на Artem Grigoryev.

Международен квартет, включващ членове от Норвегия и Италия, FUNERAL HARVEST се заражда през 2016 г. и пуска първия си публичен запис още на следващата година. Красноречиво озаглавен „Bunker Ritual Rehearsal“, този първи удар се прие изключително добре от феновете и бързо изгради името на FUNERAL HARVEST в ъндърграунда.
Техният суров и здрав блек метъл звук се корени в древността, но никога не е регресивен – всъщност, неговата зловеща враждебност е донякъде винаги перверзно освежаваща.
Последва епичен дигитален сингъл през 2019 г., като след това същият бе издаден под флага на едноименното EP от 2020 г., появило се с помощта на SIGNAL REX.
FUNERAL HARVEST започна да жъне стремглаво с този запис : мрачна и грандиозна кулминация на всичко, което е било преди и всичко, което предстои .

И сега, „това, което предстои“ най-накрая е тук с първия дългосвирещ албум на FUNERAL HARVEST. Елегантно озаглавен „Redemptio“, дебютният албум на групата е грандиозен и крещящ, церемониален и бунтуващ се в еднаква степен. С подмладен състав, който включва бившия китарист на Beyond Man, заедно с вокалиста/китарист Lord Nathas, басиста < и барабаниста Ond, атаката на FUNERAL HARVEST продължава да бъде безспорно материализираща се в пространството, но там, където колебанието между хипнотичното обладаване и демоничното удряне с глава завладяваше преди, сега в „Redemptio“ всичко се пренавива от почти хаотично насилие към задушен от дим покой, създавайки делириум, на който е невъзможно да се устои.

Изключително професионалната продукция привидно усилва това гъмжащо усещане, като е само част от омагьосващата отвара; на всеки (крив) завой съществува зверски импулс, който едва се опитомява, но редът, в който се доставят, е всичко друго, но не и случаен.
Острите като бръснач песни са на преден план, FUNERAL HARVEST разумно поддържат своите конструкции опънати и тероризиращи: албумът от девет песни препуска към финала за бързи, но все пак задоволителни 31 минути.

И по-зловещи, по- мускулести от всякога, FUNERAL HARVEST съживяват по-старите превъплъщения на норвежкия блек метъл с „Redemptio“. Приемете тяхното причастие.

 

 

Съдържание:

1.Opus Cælestis
2.Fire Sermon
3.Antithesis
4.Principum et Finis
5.Soli Ego Gloria
6.Womb of Snakes
7.The Crimson Night Tide
8.Sorath
9.Libera per Ignem

 

 

Премиерният сингъл, „Principum et Finis“:

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.