THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

Ikarie приключиха с работата по новия си албум

Ikarie приключиха с работата по новия си албум

Испанската пост-метъл банда Ikarie обяви приключването на записите на втория си дългосвирещ албум.
Студийното заглавие носи името „Arde“ и ще бъде издадено скоро чрез лейбъла Avantgarde Music.

Бандата споделя повече за предстоящото заглавие:

“Cuerpos en sombra” – първият ни албум, е диск, който се върти около концепцията и осъждането на дълбоките рани в душата. Причините поради които се образуват и това как понякога отнема толкова много време, за да се излекуват, че се трансформират в призраци, като този вид духове, за които толкова красиво говори Емили Дикинсън или пък филмът Дяволският трън.
Страшно събитие, осъдено да се повтаря отново и отново, може би наподобяващо на нещо мъртво, което изглежда за моменти все още живо – чувство, спряно във времето, като замъглена снимка. Всяка песен е спектър, който се случва тежко и болезнено отново и отново като бъг, хванат в огромния момент на нашето следвоенно изоставяне в тази пустиня, нашата земя.

„Arde“ говори за това какво се случва след този тежък момент – за трансформиращата ярост и за птицата феникс, която започва да гори преди прераждането си. Тази сила, която най-накрая ще ви освободи от срама и вината, когато счупите оковите и кажете „ДОСТАТЪЧНО!“.
Огънят, който избухва от звездите, подобно на сблъсък на планети и променя формата на всичко наоколо.

Обложката , отново творба на прекрасната @TAG, отразява жена  обвита в пламъци, която е започнала своята революция.
Този втори запис е възможен благодарение на връзката със сродните души и събирането, привързаността и насърчаването на нашите момичета камикадзе. Всички тези хора ни дадоха сила да продължим да се борим както преди.“

 

 

 

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.