THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

GODKILLER представя сингъла ‘Waiting For Lilith’

GODKILLER представя сингъла ‘Waiting For Lilith’

Оригинално издадени в ерата на върховната фаза на блек метъла, двете демо касетки на GODKILLER – „Ad Majorem Satanae Gloriam“ (1994) и „The Warlord“ (1995), ще бъдат издадени за пръв път в дигитален формат , а също и на плоча и диск. Композирани и аранжирани от мултиинструменталиста Duke Satanaël, седемте песни в „We Are The Black Knights“ показват трескава воля за комбиниране на най-суровите звуци, които метъл музиката може да предложи, с възвишени моменти и неоромантични пасажи.По този начин ранното изкуство на GODKILLER е зашеметяващо напомняне защо тази музика предизвика подобна революция.

 

 

 

Съдържание:

1. March Of The Mediaeval War
2. Waiting For Lilith
3. Celebrate His Glory
4. Those From The Race Of Cain
5. Feasting The Coming Victory
6. Path To The Unholy Frozen Empire
8. Bren Det Hvite Riket

Заглавието на компилацията трябва да се разбира като носталгична връзка с ранната Black Metal сцена. Duke разказва:

„Заглавието е взето от текстовете на една от песните в първия EP запис на GODKILLER, „The Rebirth Of The Middle Ages“, озаглавена ‘The Neverending Reign Of The Black Knights’. „We Are The Black Knights“ е обединяващо заглавие, което обобщава онова, което беше блек метъл сцената по това време.“

В тази компилация седемте демо песни се появяват за първи път във внимателно мастерирана версия. За да позволят вникване в този нов звук, GODKILLER представят песента „Waiting For Lilith“. Тази композиция, взета от първото демо, подчертава необикновената смесица между сурови дет , както и блек метъл елементи и симфонична възвишеност. Чуйте песента:

Duke коментира създаването на песента ‘Waiting For Lilith’:

„Доколкото си спомням , ‘Waiting For Lilith’ беше първото парче, което написах за първото си демо, „Ad Majorem Satanae Gloriam“ (1994). Това е енергична песен, но е прекъсната от по-бавни, по-мрачни, по-депресивни пасажи, с акомпанимент на класически инструменти (тимпани, цигулки, църковен орган). Това редуване на ритми е една от характеристиките на стила на GODKILLER. Това е смесица от метъл (дет и блек в тази песен) и по-интимни атмосфери, вдъхновени от музика, която не произлиза от метъла, а по-скоро от музиката на 80-те (DEAD CAN DANCE, BAUHAUS, THE CURE и т.н.) и класическата музика. Текстът предизвиква класическа фигура на сатанизма: Лилит, кралицата на сукубусите. Тя е въплъщение на злото и ужаса на родилките, защото краде новородени, за да ги погълне.“

„We Are The Black Knights“ ще бъде издаден чрез Debemur Morti Productions на CD, винил (включително ексклузивна DMP версия) и дигитално, придружен от дизайн на тениска (мъже/жени), на 9 декември. Предварителните поръчки в магазините на лейбъла в ЕС, САЩ и Bandcamp ще започнат на 7-ми октомври.

GODKILLER е основан от Duke Satanaël през 1994 г. Първото демо, „Ad Majorem Satanae Gloriam“, бива  пуснато през декември същата година. Той включва смесица от дет и блек метъл с напомняне за средновековната епоха, както се чува в интрото. Второто демо, „The Warlord“, е издадено през февруари 1995 г. и показва еволюция към стил, който ще стане запазена марка на GODKILLER впоследствие : блек метъл със звуци, вдъхновени от средновековието.

Демото привлича интереса на италианския лейбъл Wounded Love Records (подлейбъл  на Avantgarde Music). Първото издание от това партньорство е „The Rebirth Of The Middle Ages“, издадено  през 1996 г.

Тъй като трескаво се интересува  от ново музикално вдъхновение и еволюция, следващият албум според музиканта трябва  да бъде различен. В „The End Of The World“, издаден през 1998 г., темпото се забавя, рифовете стават по-тежки, атмосферата е  по-малко вдъхновена от средновековието, но все още суетна, дори повече. Текстовете се занимават с лични, интроспективни теми от мрачна перспектива.

И накрая, последният албум на GODKILLER, „Deliverance“, бива издаден през 2000 г. Още веднъж, този албум отбелязва еволюция в стила. Основните характеристики на „The End Of The World“ са запазени, но средновековната атмосфера е почти напълно изчезнала, заменена от по-модерна, студена и клинична атмосфера. Този последен албум се превръща и по някакъв начин в  самоунищожението на GODKILLER, точката на приключване – точката, от която няма връщане.

През 2022 г. GODKILLER подписаха договор с Debemur Morti Productions за преиздаването на двете демота на CD и винил.

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.