THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

Cavernous Gate : „Voices from a Fathomless Realm“

Cavernous Gate : „Voices from a Fathomless Realm“
BG1 от 2

Харесва ли ви да изпадате в безтегловност , слушайки реещи се звукови пространства, които ви отнасят далече от всичко земно? Cavernous Gate излъчва точно подобна доза вълшебен нюанс и дълбочина с творчеството си. Потапяш се в измерението на кристалната чистота на музиката и забравяш за всичко около себе си, на моменти прехвърляйки  неясни картини в ума си.

Първата среща с проекта се състоя през 2019-та година, когато композициите на Sebastian Körkemeier (Helrunar, Sun of the Sleepless (live), The Vision Bleak (live), ex-Black Destiny) дебютираха в сплит заглавието, поделено с добре познатия блек метъл проект Sun of the Sleepless. С четирите си парчета Cavernous Gate представи красиви атмосфери, съшити с дуум, блек и дет метъл влияния, като сякаш всяко едно от тях звучеше като мрачен и студен химн.

И ето… всички тези елементи прерастват в нещо много по-комплексно и завладяващо с „Voices from a Fathomless Realm“ , дебютният дългосвирещ албум на Cavernous Gate .
Изпълнен с почти религиозни напеви, епични мелодии, романтични акустики и ефирно преплетени ембиънт звуци, записът достига до дълбините ни по лек и непринуден начин.

Както и в старите парчета на проекта, и тук меланхолията е ключова част от общия облик на заглавието, като е подсилена на места от уникалния глас на вокалистката Jenny Kalbitz, която балансира по ефирен начин мъжката и по-сурова енергия на Sebastian Körkemeier. И разбира се, от тежките и плавни дуум метъл рифове, които неизменно резонират дълбоко.

Във „Voices from a Fathomless Realm“ можем да чуем както по-тежки елементи и дет/блек метъл звучене, така и да поддадем под силата на съвсем нежни и атмосферични моменти. В различните парчета можем да усетим и уникални влияния , като например азиатски ориенталски ритми , пресътворени чрез синтезатор или пък траш/пънк тежест, напомняща на F.O.A.D. ерата на Darkthrone.

В лирически аспект, „Voices from a Fathomless Realm“ обследва мрачният фантастичен свят на здрача и неговите призрачни обитатели, които Sebastian провокира в съзнанието чрез обрисуването на покоряващи ярки съновидения. Магия посред бял ден, трогателна и завладяваща поезия.

„The sun sets golden beyond the mountains
frost covers bloodred leaves.
Clad in flowing robes
they gather in the autumn twilight
to serve the dead
in secrecy.“

 

И един час не е достатъчен , за да ѝ се насладиш…

Както е изобразено и на красивата обложка, нарисувана от самия Sebastian Körkemeier, „Voices from a Fathomless Realm“ те разхожда из мрачни, непрогледни земи, сред които от време на време проблясват ефирни призрачни тела и танцуващи сенки, неуловими неземни материи. Величието на класическите дет, блек  и дуум мелодии , преплетено с провокативни мрачни картини и воала на мистерията, създават впечатлението за готически сън , от който не желаеш да се събудиш. Машина на времето към нещо отдавна забравено, древно и без съмнение, изпълнено с тъмнина.

Албумът ще бъде издаден утре, 14-ти октомври, чрез лейбъла Prophecy Productions.
Поръчки могат да бъдат направени тук: http://lnk.spkr.media/cavernous-gate-voices

 

Ето ги и вече достъпните за слушане парчета от албума:

BG1 от 2

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.