BulgarianCroatianCzechEnglishFrenchGermanGreekItalianNorwegianPolishRomanianSwedishUkrainian
The Void Journal

www.thevoidjourrnal.com
𝔘𝔫𝔡𝔢𝔯𝔤𝔯𝔬𝔲𝔫𝔡 𝔎𝔳𝔩𝔱 𝔚𝔢𝔟𝔷𝔦𝔫𝔢
 Following the Dark Arts since 2017 

Cavernous Gate : „Voices from a Fathomless Realm“

Cavernous Gate : „Voices from a Fathomless Realm“
BG1 от 2

Харесва ли ви да изпадате в безтегловност , слушайки реещи се звукови пространства, които ви отнасят далече от всичко земно? Cavernous Gate излъчва точно подобна доза вълшебен нюанс и дълбочина с творчеството си. Потапяш се в измерението на кристалната чистота на музиката и забравяш за всичко около себе си, на моменти прехвърляйки  неясни картини в ума си.

Първата среща с проекта се състоя през 2019-та година, когато композициите на Sebastian Körkemeier (Helrunar, Sun of the Sleepless (live), The Vision Bleak (live), ex-Black Destiny) дебютираха в сплит заглавието, поделено с добре познатия блек метъл проект Sun of the Sleepless. С четирите си парчета Cavernous Gate представи красиви атмосфери, съшити с дуум, блек и дет метъл влияния, като сякаш всяко едно от тях звучеше като мрачен и студен химн.

И ето… всички тези елементи прерастват в нещо много по-комплексно и завладяващо с „Voices from a Fathomless Realm“ , дебютният дългосвирещ албум на Cavernous Gate .
Изпълнен с почти религиозни напеви, епични мелодии, романтични акустики и ефирно преплетени ембиънт звуци, записът достига до дълбините ни по лек и непринуден начин.

Както и в старите парчета на проекта, и тук меланхолията е ключова част от общия облик на заглавието, като е подсилена на места от уникалния глас на вокалистката Jenny Kalbitz, която балансира по ефирен начин мъжката и по-сурова енергия на Sebastian Körkemeier. И разбира се, от тежките и плавни дуум метъл рифове, които неизменно резонират дълбоко.

Във „Voices from a Fathomless Realm“ можем да чуем както по-тежки елементи и дет/блек метъл звучене, така и да поддадем под силата на съвсем нежни и атмосферични моменти. В различните парчета можем да усетим и уникални влияния , като например азиатски ориенталски ритми , пресътворени чрез синтезатор или пък траш/пънк тежест, напомняща на F.O.A.D. ерата на Darkthrone.

В лирически аспект, „Voices from a Fathomless Realm“ обследва мрачният фантастичен свят на здрача и неговите призрачни обитатели, които Sebastian провокира в съзнанието чрез обрисуването на покоряващи ярки съновидения. Магия посред бял ден, трогателна и завладяваща поезия.

„The sun sets golden beyond the mountains
frost covers bloodred leaves.
Clad in flowing robes
they gather in the autumn twilight
to serve the dead
in secrecy.“

 

И един час не е достатъчен , за да ѝ се насладиш…

Както е изобразено и на красивата обложка, нарисувана от самия Sebastian Körkemeier, „Voices from a Fathomless Realm“ те разхожда из мрачни, непрогледни земи, сред които от време на време проблясват ефирни призрачни тела и танцуващи сенки, неуловими неземни материи. Величието на класическите дет, блек  и дуум мелодии , преплетено с провокативни мрачни картини и воала на мистерията, създават впечатлението за готически сън , от който не желаеш да се събудиш. Машина на времето към нещо отдавна забравено, древно и без съмнение, изпълнено с тъмнина.

Албумът ще бъде издаден утре, 14-ти октомври, чрез лейбъла Prophecy Productions.
Поръчки могат да бъдат направени тук: http://lnk.spkr.media/cavernous-gate-voices

 

Ето ги и вече достъпните за слушане парчета от албума:

BG1 от 2

Сподели статията :
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments