THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

Irae представя сингъла „V Caminhv Primitiv“

Irae представя сингъла „V Caminhv Primitiv“

Португалският самостоятелен проект Irae разкри първи сингъл от предстоящия си шести дългосвирещ албум, „Assim na Terra como no Inferno“.
Очаква се студийното заглавие да бъде издадено на 23-ти декември чрез лейбъла Signal Rex, като ще бъде налично в дигитален формат и на физически носител – аудиокасета, плоча и диск.

Към днешна дата IRAE едва ли има нужда от представяне, като се има предвид култовия статус на проекта и значимостта му за португалската, а и световна блек метъл сцена. От зората на сегашното прокълнато хилядолетие, Vulturius плодотворно преследва уникална си визия за суров блек метъл, която включва пет дългосвирещи и безброй отделни сплит издания със съмишленици.

IRAE почти сами съживиха блек метъл сцената на Португалия, особено нейната по-сурова итерация. И тъй като кръвният пакт на групата със SIGNAL REX се задълбочи през 2020 г. с издаването на емблематичния „Lurking in the Depths“ миналото лято и послeдвалите EP записи „Korona Winter Rehearsal of Darkness & Evil“ и „Dangerovs Magick Zpells from The Mesziah of Death“ , както и сплит албума с ORDEM SATÂNICA и WØMB, няма признаци черният пламък на IRAE да бъде угасен в близко бъдеще.

Разбира се, черният пламък гори ярко от самото начало и 20 години след формирането на култа, IRAE представят специален юбилеен албум, озаглавен „Assim na Terra como no Inferno“.
Включващ седем ексклузивни песни в продължение на 40 минути, „Assim na Terra como no Inferno“ е едновременно нов и стар: древният дух, съживен в гнилостното настояще, архаичните енергии, възобновени със страст, която просто отказва да отстъпи – и, удивително, става все по-добра с времето .

Наистина, някаква странна магия е, че IRAE успява да звучи по-жизнено от всякога, въплъщавайки португалския звук и тласкайки го към по-големи, по-безумни дължини с неугасимия си пламък. Изключително натрапчив и мъчителен албум, като същевременно показващ и някои от най-нюансираните песни на Vulturius до момента, „Assim na Terra como no Inferno“ е толкова мрачен и великолепен, колкото може да бъде един блек метъл албум.

Тези, които са били потопени в блек метъл ъндърграунда в средата на 90-те, определено ще сметнат звуците в заглавието за носталгични; а новодошлите ще се вълнуват от табу усещанията, които предизвикват. И в двата случая – миналото е наистина живо!

 

Както Vulturius обяснява:
„През есента на 2002 г., с опит, почерпен от други групи и проекти, идеите, които ме следваха от ’95/’96, потекоха и бързо се превърнаха в текстове, заглавия и песни, когато написах и веднага направих запис на касета в стаята си – първите четири песни на IRAE, което се оказа първото демо „Spreading the Wrath of Satan“. Преминах през всички процеси от малък, слушайки рок и хеви метъл в музикални видеоклипове и касетки с траш метъл, малко дет метъл, докато не чух мрачните слухове и не изслушах първите блек метъл записи от втората вълна на блек метъла.Това ме докосна моментално и се превърна в цел и нещо, което исках да следвам като фен, като музикант. Сега, след 20 години, все още го правя със същата отдаденост, както винаги. С течение на времето си помислих за нещо специално за този празник и нищо не е по-добро от запис с нови песни, прославящи и почитащи тъмното минало на блек метъла, когато беше опасен, магически, мистичен и вълнуващ като в средата на 90-те години. Ето защо, почитайки онези времена, представям своето мнение относно онова, което следя през всчиките тези години.“
Дълго време да царува IRAE!

 

 

Съдържание:
1.V Caminhv Primitiv
2.Pvr tempvz de Decadênzia
3.Relíqvia de Espinhvz
4.Zangrandv v Rebanhv… Uma Melodia de Loboz
5.Majestade de Sangue
6.Símbolos do Império
7.Enforcamento

 

 

 

Премиерният сингъл, „V Caminhv Primitiv“:

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.