THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

Imha Tarikat представят сингъла „Streams of Power – Canavar“

Imha Tarikat представят сингъла „Streams of Power – Canavar“

Германската блек метъл банда Imha Tarikat разкри втори сингъл от предстоящия си трети дългосвирещ албум, „Hearts Unchained – At War With A Passionless World“.
Очаква се студийното заглавие да бъде издадено на 2-ри декември чрез лейбъла Prophecy Productions, като ще бъде налично в дигитален формат и на физически носител – диск и плоча в няколко разновидности.
Албумът е смесен от Michael Zech , като мастерирането е поверено на  V. Santura.
Обложката е творба на Artem Grigoryev.

Злобен и язвителен, пълен със суров гняв и изгаряща омраза, но в същото време кипящ от живи и задържащи се моменти на удивителна красота – третият албум на IMHA TARIKAT „Hearts Unchained – At War with a Passionless World“ обявява присъщите си противоречия и борби още в заглавието.
По същество блек метъл албум в пращящия сух и лишен от хумор немски стил, който се отказва от всички бомбастични и често фолклорни нюанси на скандинавските си двойници, лиричният и музикален ръководител на IMHA TARIKAT Kerem Yilmaz aka Ruhsuz Cellât отново създава нови слоеве, разширявайки измеренията на своите уникални композиции.
Докато добавя още по-измъчващи гърлото подходи към насилствения си стил на пеене, свирепото барабанене и безмилостното мятане на покрити със скреж струни на китарата съдържат или леденостудени, или нажежени и горещи основи от традицията на IMHA TARIKAT.
От друга страна, докато песните се въртят през черната празнота, те понякога правят и изненадващи отклонения в страстни моменти и сола, по-скоро извлечени от хеви метъла, хард и окултния рок и дори пънк.
Лирично IMHA TARIKAT продължава да функционира като вид криптиран дневник, записващ личните преживявания, растеж и очарования на Керем Йълмаз.
„Буквално се оставих да полудея, за да създам абсолютно автентично изживяване“, разкрива певецът и китарист за процеса на записване на „Hearts Unchained“.
Съвсем не е изненадващо, че албумът се върти около вътрешни конфликти, страдание, ескалиращи емоции, но също и около катарзис и изкупление. IMHA TARIKAT и неговият брутален черен звук са създадени като емоционален клапан за натиска за неговия основател. Неговата изгаряща музикална страст се разкрива в бързата прогресия, която с писането на песните му нараства забележително във всички посоки с всяко ново издание. Въпреки че дори първото EP „Kenoboros“ остави отлично впечатление през 2017 г., групата видимо завладя нови терени със следващото си демо „Son Mistisizm“ (2018) и чрез дебютния си пълнометражен албум „Kara Ihlas“ от 2019 г., както и последното заглавие „Sternenberster“ (2020) , като достига до кулминация с „Hearts Unchained – At War with a Passionless World“.
IMHA TARIKAT се стремят да превърнат света в огнен спектакъл и „Hearts Unchained – At War with a Passionless World“ е искрата, която ще запали всичко. Преди всички емоции да станат на пепел, оставете ги да изгорят!

Линк за поръчка: https://bit.ly/3DATzOr

 

 

Съдържание:
01. Intro – Deeper Within
02. Radical Righteousness
03. Touch of Mercy
04. Brute Majesty
05. Flood of Love (The Beast Trigger)
06. Interlude – Birth of Grandeur
07. Dominator Proselitysm Tactics
08. Streams of Power – Canavar
09. Stardust Wisdom (Manifest Of The Deity To The Unkeen)
10. Beast Of Sovereignty

 

 

Премиерният сингъл, „Streams of Power – Canavar“:

 

 

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.