THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

Нов сингъл от предстоящия албум на VEILBURNER

Нов сингъл от предстоящия албум на VEILBURNER

Американската блек/дет метъл банда VEILBURNER разкри нов сингъл от предстоящия си шести дългосвирещ албум, „VLBRNR“.
Очаква се студийното заглавие да бъде издадено на 2-ри декември чрез лейбъла Transcending Obscurity Records, като ще бъде налично в дигитален формат и на физически носител – диск в лимитиран тираж.

Създадено през 2013 г., музикалното дуо Veilburner от Пенсилвания усъвършенства много специален и уникален звук, както и създава дълбоко нюансирана вселена от книга с разкази, която еволюира в продължение на пет пълнометражни издания в рамките на осем години. Черпейки от музикални елементи, обхващащи всичко от дет и блек метъл до индъстриъл, класика и тяхната отличителна смесица от странни експериментални ефекти и звукови слоеве, Veilburner по някакъв начин успяха да съберат и прецизират привидно тромавия асортимент от влияние и експериментиране в експлозивна, но сплотена музикална единица което се превърна в тяхна запазена марка, благодарение на дисциплината на силното писане на песни и тяхното настояване върху естествения течащ ритъм на песента и структурата на албума. За да допълни тяхното извънземно, но смилаемо музикално предложение, тематичната страна на проекта е изработена от голямо разнообразие от теологични, научно-фантастични и окултни източници, за да разкаже истории за неща като търсене на безсмъртие и междуизмерни същества, общуващи и манипулиращи човечеството във времето и пространство.

През 2022 г. Veilburner представят шестата си еволюция пред света под формата на едноименен музикален джагернаут, просто озаглавено VLBRNR. Както обикновено, Veilburner са композирали цялостно и пристрастяващо ангажиращо музикално изживяване, което може да бъде усвоено по еднакво задоволителен начин като цяло или чрез отделните глави. Veilburner достигат до целия си архивен каталог от опит и тематични познания с едната ръка, а с другата – в бъдещето на неизползван потенциал и неизследвани сфери, като теглят и двете в настоящето, за да предоставят всичко, което очаквате от тях, когато техният метод отговаря на тяхната лудост.
Очаквайте изобилие от шеметни музикални пасажи и аранжименти, изобилие от смазващи, плътни и маниакални прогресии. Очаквайте звукови странности от несънувани кошмари и истории за тайнствено изграждане на света. Но най-вече очаквайте това извънземно нещо да не ви отчужди. Това са червеи от друг свят. Оставете ги да се ровят и да се извият в съзнанието ви и бъдете домакин за тяхното размножаване.

За фенове на: Imperial Triumphant, Sigh, Blut aus Nord, Portal, Deathspell Omega, Esoctrilihum, Norse.

Линк за поръчка: https://transcendingobscurity.8merch.com

 

Съдържание:
1.VI (Vulgar Incantations)
2.Envexomous Hex
3.Interim Oblivion
4.Lo! Heirs to the Serpent
5.Burning the Veil
6.Unorthodoxagon
7.Repulsed by the Light
8.None so Hideous
9.Exhibitionism in Limbo
10.Ruin

 

 

Премиерният сингъл, „Ruin“:

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.