THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

Imprecation : „In Nomine Diaboli“

Imprecation : „In Nomine Diaboli“
BG1 от 2

В последните години много рядко попадам на яростен и вдъхновяващ дет метъл, който да ме накара да разтърся грива и да затактувам под ритъма на бластовете.
„In Nomine Diaboli“ на Imprecation е точно от тези албуми, които те стискат здраво за гърлото, носейки духа на старошколския дет метъл изцяло, връщайки те към славните години на Флорида и Тексас, без изобщо да оставят съмнение за какво иде реч. И нищо чудно – става дума за пионери в жанра, развиващи творчеството си от 1991-ва година насам, редом с банди като Deicide и Morbid Angel.

Албумът започва с яростната „Reborn in Fire“, като още с първите рифове всичко крещи „старата школа е тук, за да те разтърси из основи“. Вокалите се появяват няколко идеи по-късно, като са емоционално заредени, раздвижени и секат като бръснач – ясно и отчетливо, редом с красивите бас линии и ритмичните барабани. Във фона не липсват и хорови напеви и клавири, добавящи доза октомврийско хорър настроение.
Изключително тъжно ми бе да разбера, че тези огромни изпълнения на барабани и клавири са всъщност последните за Ruben Elizondo, паднал в плен на Ковид- 19 през лятото на 2021-ва година.

По време на целия албум сме свидетели на откровени и злобни вокали, подчиняващи монолитни китари, много интелигентно изсвирени барабани и различни шумове, като въпреки очевидната яростна атака, бандата съумява и да се заиграе по завладяващ начин със слушателя – голяма рядкост сред по-младите групи. Четиридесет минути продължителност ми се сториха като двадесет и гладът за още накрая бе осезаем.

„In Nomine Diaboli“ е безкомпромисна зверска дет метъл атака в красив старошколски вид. Imprecation за пореден път излизат на повърхността, за да ударят шамар на посредствеността и да представят смъртоносен опус, създаден с душа, пропита с кръв и почитание към жанра.

 

 

 

Албумът бе издаден на 14-ти октомври чрез лейбъла Dark Descent Records, като може да бъде чут и закупен в BandCamp:

 

BG1 от 2

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
2 Коментара
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Moni
1 year 🔥

Опасна си майче! С брата го въртим вече втори път 😛

Elling
1 year 🔥

Стара любов 🙂 Поддържат съвсем прилично ниво след завръщането си.

Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.