BulgarianCroatianCzechEnglishFrenchGermanGreekItalianNorwegianPolishRomanianSwedishUkrainian
The Void Journal

www.thevoidjourrnal.com
𝔘𝔫𝔡𝔢𝔯𝔤𝔯𝔬𝔲𝔫𝔡 𝔎𝔳𝔩𝔱 𝔚𝔢𝔟𝔷𝔦𝔫𝔢
 Following the Dark Arts since 2017 

Remina : „Strata“

Remina : „Strata“
BG1 от 2

Необятното космическо пространство е повод за много вдъхновения. Едва ли има човек , който да не е запленен от мощността на изригващите звезди, мрака на сформиращите се черни дупки и магията на смъртта и сътворението, за които все още знаем изключително малко. За онези , които обичаме да се реем мисловно из тези все още не много добре обследвани територии, музиката е особено средство за телепортация – както що се отнася до създаването ѝ ,така и до нейното слушане и потапянето в магията на ефирни гласове като този на Heike Langhans, която познаваме добре от проекти като ISON, Draconian и Light Field Reverie.

Когато чух името на новият творчески проект на изпълнителката – Remina , воден от нея и Mike Lamb (Sojourner, Light Field Reverie), първата ми мисъл веднага се понесе към популярната sci-fi манга „Remina“ (Junji Ito). Определено ми е интересно дали има връзка между двете, като встрани от това интересно съвпадение, ми беше и интересно дали ще чуя нещо ново и доколко то ще се различава от всичко, което съм чувала от двамата музиканти до момента. Heike Langhans през годините успява да подбере отлично проектите, в които участва, като влага във всеки един от тях от собствения си почерк меланхолия и ефирни реверберации по вълшебен начин.

„Strata“ – дебютният албум на Remina, звучи като саундтрак на любим научно-фантастичен филм. Красиви реещи се вокали, оставящи своето ехо в пространството, изразяващи гласно дълбоките си послания, вдъхновени според думите на самите музиканти, от любимите им заглавия ‘Blame!’ на Tsutomu Nihei, ‘The Expanse’ и филмът ‘Sunshine’.
Редом с тях ни покорява кинематичен инструментал, предизвикващ различни картини в ума – картини на отдалечени планети и плаващи сред космически прах астероиди.

Музика , вдъхновена от суперновите и призраците на изчезнали планети. Дуум метъл в съвсем нова светлина, носеща усещане за реене в пространството, чувство за освобождение от оковите на земната обвивка. „Strata“ е изживяване на сетивата – провокиращо и ефирно, разкриващо нови територии пред слушателя, пресъздавайки гледки от най-отдалечените кътчета на космическата бездна.

 

 

 

 

Дата на издаване: 11-ти ноември , 2022
Лейбъл: Avantgarde Music
Линк за поръчка: https://bit.ly/3F0pUi8

Полезни връзки:

 

До момента има няколко излъчени парчета от албума, като можете да ги чуете тук:


BG1 от 2

Сподели статията :
1 Коментар
Inline Feedbacks
View all comments
Elling
3 месеца 🔥

Симпатично