THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

Remina : „Strata“

Remina : „Strata“
BG1 от 2

Необятното космическо пространство е повод за много вдъхновения. Едва ли има човек , който да не е запленен от мощността на изригващите звезди, мрака на сформиращите се черни дупки и магията на смъртта и сътворението, за които все още знаем изключително малко. За онези , които обичаме да се реем мисловно из тези все още не много добре обследвани територии, музиката е особено средство за телепортация – както що се отнася до създаването ѝ ,така и до нейното слушане и потапянето в магията на ефирни гласове като този на Heike Langhans, която познаваме добре от проекти като ISON, Draconian и Light Field Reverie.

Когато чух името на новият творчески проект на изпълнителката – Remina , воден от нея и Mike Lamb (Sojourner, Light Field Reverie), първата ми мисъл веднага се понесе към популярната sci-fi манга „Remina“ (Junji Ito). Определено ми е интересно дали има връзка между двете, като встрани от това интересно съвпадение, ми беше и интересно дали ще чуя нещо ново и доколко то ще се различава от всичко, което съм чувала от двамата музиканти до момента. Heike Langhans през годините успява да подбере отлично проектите, в които участва, като влага във всеки един от тях от собствения си почерк меланхолия и ефирни реверберации по вълшебен начин.

„Strata“ – дебютният албум на Remina, звучи като саундтрак на любим научно-фантастичен филм. Красиви реещи се вокали, оставящи своето ехо в пространството, изразяващи гласно дълбоките си послания, вдъхновени според думите на самите музиканти, от любимите им заглавия ‘Blame!’ на Tsutomu Nihei, ‘The Expanse’ и филмът ‘Sunshine’.
Редом с тях ни покорява кинематичен инструментал, предизвикващ различни картини в ума – картини на отдалечени планети и плаващи сред космически прах астероиди.

Музика , вдъхновена от суперновите и призраците на изчезнали планети. Дуум метъл в съвсем нова светлина, носеща усещане за реене в пространството, чувство за освобождение от оковите на земната обвивка. „Strata“ е изживяване на сетивата – провокиращо и ефирно, разкриващо нови територии пред слушателя, пресъздавайки гледки от най-отдалечените кътчета на космическата бездна.

 

 

 

 

Дата на издаване: 11-ти ноември , 2022
Лейбъл: Avantgarde Music
Линк за поръчка: https://bit.ly/3F0pUi8

Полезни връзки:

 

До момента има няколко излъчени парчета от албума, като можете да ги чуете тук:


BG1 от 2

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
1 Коментар
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Elling
1 year 🔥

Симпатично

Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.