THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

Theotoxin : „Fragment : Totenruhe“

Theotoxin : „Fragment : Totenruhe“
BG1 от 2

Theotoxin е една от най-интензивните блек метъл банди към днешна дата, като носи нестихващата си огнена енергия не само във всеки от албумите си, но и пред очите на всеки зрител по време на живите си изпълнения. Трудно се остава безразличен в присъствието на тези музиканти, а „Fragment : Totenruhe“ е поредното предизвикателство, отправено с особена жестокост.

Четвъртият дългосвирещ албум на австрийците изригва с отварящата „World, Burn for Us“, като посланието на парчето е повече от ясно и задава рязък тон за цялото заглавие. Всички парчета в албума са злокобни и носещи огромен заряд, като са композирани в традиционен блек метъл стил в духа на Belphegor , Naglfar и Marduk.

Освен този, повече от очевидно огромен плюс, в албума не липсва и динамика – в някои от парчетата имаме по-пулсиращ ритъм, който си контрастира с този в по-забързаните и дивашки парчета – ще чуете и акустични пасажи, по-ефирни атмосферични китари в контраст със забързаните режещи рифове, като по време на цялата продължителност е налице онзи специфичен хаос на Theotoxin, който ми направи впечатление още при първата ми среща с групата преди години.
Като добавим и мощния кавър на една от любимите ми песни на Marduk – “ Frontschwein“, която звучи особено актуално в момента, албумът просто посича с директния си подход и вродената злоба, която излъчва.

Едновременно дълбок и яростен, албумът носи особена окултна атмосфера с философски нюанси, допълнително акцентирани в обложката от SAROS Collective, в която ако се вгледаме внимателно , ще открием много силни метафори.

„Fragment : Totenruhe“ е монолитно блек метъл заглавие, изригващо с огнена енергия в типичния за Theotoxin прям и хаотичен , неподправен вид. Без фалш, без излишни орнаменти – Theotoxin идват с цел да подчинят слушателя в буйните си пламъци с октровена безпощадност.

 

 

 

THEOTOXIN – „Fragment : Totenruhe“
Лейбъл: AOP Records
Дата на издаване: 28.10.2022
Линк за поръчка: https://shop.aoprecords.de/de/ 

 

Към момента за свободно слушане са налични няколко от парчетата в албума:


 

 

BG1 от 2

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
3 Коментара
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Elling
1 year 🔥

Приятно, слушаемо. Австрийските банди рядко разочароват. Кой е автора на обложката? David Glomba?

Elling
1 year 🔥
Отговори на  Paula Fazlich

Художникът на Mephorash 🙂 И той е откаченяк пълен, но предположих, че е Glomba, защото адски прилича на обложка на Shrine Of Insanabilis. Благодаря ти за инфото 😉

Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.