BulgarianCroatianCzechEnglishFrenchGermanGreekItalianNorwegianPolishRomanianSwedishUkrainian
The Void Journal

www.thevoidjourrnal.com
𝔘𝔫𝔡𝔢𝔯𝔤𝔯𝔬𝔲𝔫𝔡 𝔎𝔳𝔩𝔱 𝔚𝔢𝔟𝔷𝔦𝔫𝔢
 Following the Dark Arts since 2017 

Theotoxin : „Fragment : Totenruhe“

Theotoxin : „Fragment : Totenruhe“
BG1 от 2

Theotoxin е една от най-интензивните блек метъл банди към днешна дата, като носи нестихващата си огнена енергия не само във всеки от албумите си, но и пред очите на всеки зрител по време на живите си изпълнения. Трудно се остава безразличен в присъствието на тези музиканти, а „Fragment : Totenruhe“ е поредното предизвикателство, отправено с особена жестокост.

Четвъртият дългосвирещ албум на австрийците изригва с отварящата „World, Burn for Us“, като посланието на парчето е повече от ясно и задава рязък тон за цялото заглавие. Всички парчета в албума са злокобни и носещи огромен заряд, като са композирани в традиционен блек метъл стил в духа на Belphegor , Naglfar и Marduk.

Освен този, повече от очевидно огромен плюс, в албума не липсва и динамика – в някои от парчетата имаме по-пулсиращ ритъм, който си контрастира с този в по-забързаните и дивашки парчета – ще чуете и акустични пасажи, по-ефирни атмосферични китари в контраст със забързаните режещи рифове, като по време на цялата продължителност е налице онзи специфичен хаос на Theotoxin, който ми направи впечатление още при първата ми среща с групата преди години.
Като добавим и мощния кавър на една от любимите ми песни на Marduk – “ Frontschwein“, която звучи особено актуално в момента, албумът просто посича с директния си подход и вродената злоба, която излъчва.

Едновременно дълбок и яростен, албумът носи особена окултна атмосфера с философски нюанси, допълнително акцентирани в обложката от SAROS Collective, в която ако се вгледаме внимателно , ще открием много силни метафори.

„Fragment : Totenruhe“ е монолитно блек метъл заглавие, изригващо с огнена енергия в типичния за Theotoxin прям и хаотичен , неподправен вид. Без фалш, без излишни орнаменти – Theotoxin идват с цел да подчинят слушателя в буйните си пламъци с октровена безпощадност.

 

 

 

THEOTOXIN – „Fragment : Totenruhe“
Лейбъл: AOP Records
Дата на издаване: 28.10.2022
Линк за поръчка: https://shop.aoprecords.de/de/ 

 

Към момента за свободно слушане са налични няколко от парчетата в албума:


 

 

BG1 от 2

Сподели статията :
3 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Elling
3 месеца 🔥

Приятно, слушаемо. Австрийските банди рядко разочароват. Кой е автора на обложката? David Glomba?

Elling
3 месеца 🔥
Отговори на  Paula Fazlich

Художникът на Mephorash 🙂 И той е откаченяк пълен, но предположих, че е Glomba, защото адски прилича на обложка на Shrine Of Insanabilis. Благодаря ти за инфото 😉