BulgarianCroatianCzechEnglishFrenchGermanGreekItalianNorwegianPolishRomanianSwedishUkrainian
The Void Journal

www.thevoidjourrnal.com
𝔘𝔫𝔡𝔢𝔯𝔤𝔯𝔬𝔲𝔫𝔡 𝔎𝔳𝔩𝔱 𝔚𝔢𝔟𝔷𝔦𝔫𝔢
 Following the Dark Arts since 2017 

WORM : „Bluenothing“

WORM : „Bluenothing“
BG1 от 2

Октомврийското време понякога изисква доза от любимия старошколски симфоничен блек метъл от 90-те, който да поиграе с емоционалните ни струни и да ни пренесе в мрачни, позабравени от времето измерения. И американците Worm го доставят с особена лекота със своя плътен воал от дълбинни окултни атмосфери в новия си EP запис, „Bluenothing“.

„Bluenothing“ – първото парче в албума, е с монолитната продължителност от почти дванадесет минути, като ни въвежда мистериозно в мрака на Worm, като ни разхожда сред дет и блек метъл елементи, наравно с класически дуум. Красиви и раздвижени рифове обхождат цялата продължителност на албума от почти 30 минути , като вариацията им е толкова добре подбрана, че самите те индвидуално се усещат като забележителност в лунапарк. В комбинация с разнообразните и интересни за проследяване китари можем да чуем същото и при вокалите – от хорови напеви и дълбоки и ниски дуум метъл вокали , до високи блек метъл викове , ни пронизват във всяко парче.

Класическите клавири за симфоничния блек се отличават ярко, но се появяват много деликатно в точните моменти, само акцентирайки и без да внасят излишна помпозност.
Въобще, ако сте фенове на класическите дуум, дет и симфонични блек метъл жанрове, това заглавие ще ви потопи в една безкрайна пропадаща бездънна яма , в която е много приятно за пребиваване.
Бандата взема всичко красиво от трите свята и го превръща в своя собствена запазена марка метъл, която наподобява ритуал от вселената на Лъвкрафт.

Плавно и с омайна тежест, „Bluenothing“ ни носи кошмарни съновидения , от които не бихме искали да се събудим. Worm деликатно ни хващат в мрежите си от хипнотични китари и вокали, и ни пренасят в друго време, сред потайни и все още необследвани територии.

 

 

 

WORM : „Bluenothing“
Лейбъл: 20 Buck Spin
Дата на издаване: 28.10.2022
Линк за поръчка: https://bit.ly/3DelZx5 

 

Към момента можете да чуете последното от четирите парчета в записа, „Shadowside Kingdom“:

BG1 от 2

Сподели статията :
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments