THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

WORM : „Bluenothing“

WORM : „Bluenothing“
BG1 от 2

Октомврийското време понякога изисква доза от любимия старошколски симфоничен блек метъл от 90-те, който да поиграе с емоционалните ни струни и да ни пренесе в мрачни, позабравени от времето измерения. И американците Worm го доставят с особена лекота със своя плътен воал от дълбинни окултни атмосфери в новия си EP запис, „Bluenothing“.

„Bluenothing“ – първото парче в албума, е с монолитната продължителност от почти дванадесет минути, като ни въвежда мистериозно в мрака на Worm, като ни разхожда сред дет и блек метъл елементи, наравно с класически дуум. Красиви и раздвижени рифове обхождат цялата продължителност на албума от почти 30 минути , като вариацията им е толкова добре подбрана, че самите те индвидуално се усещат като забележителност в лунапарк. В комбинация с разнообразните и интересни за проследяване китари можем да чуем същото и при вокалите – от хорови напеви и дълбоки и ниски дуум метъл вокали , до високи блек метъл викове , ни пронизват във всяко парче.

Класическите клавири за симфоничния блек се отличават ярко, но се появяват много деликатно в точните моменти, само акцентирайки и без да внасят излишна помпозност.
Въобще, ако сте фенове на класическите дуум, дет и симфонични блек метъл жанрове, това заглавие ще ви потопи в една безкрайна пропадаща бездънна яма , в която е много приятно за пребиваване.
Бандата взема всичко красиво от трите свята и го превръща в своя собствена запазена марка метъл, която наподобява ритуал от вселената на Лъвкрафт.

Плавно и с омайна тежест, „Bluenothing“ ни носи кошмарни съновидения , от които не бихме искали да се събудим. Worm деликатно ни хващат в мрежите си от хипнотични китари и вокали, и ни пренасят в друго време, сред потайни и все още необследвани територии.

 

 

 

WORM : „Bluenothing“
Лейбъл: 20 Buck Spin
Дата на издаване: 28.10.2022
Линк за поръчка: https://bit.ly/3DelZx5 

 

Към момента можете да чуете последното от четирите парчета в записа, „Shadowside Kingdom“:

BG1 от 2

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.