THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

FORTÍÐ представят сингъла „Fimbulvetur“

FORTÍÐ представят сингъла „Fimbulvetur“

Със своя кратък EP запис „Dómur um dauðan hvern“ („Съдът на всички мъртви“), исландците FORTÍÐ изпращат силен признак на живот. Езическото блек метъл дуо следва масивните стъпки на последния си албум „World Serpent“. Исландски епични мелодии, остри рифове вдъхновени от блек, дет, траш и хеви метъла биват комбинирани с отличаващите се вокали на Einar Eldur Thorberg в огнени и одухотворени нови парчета.
Вместо да стискат палци, докато стоят вкъщи, FORTÍÐ решават да усъвършенстват оръжията си, като напишат нов материал и да издържат сезона на глобалните бури в своята репетиционна зала и по-късно в студиото, за да извлекат най-доброто от ситуацията. Първите нови песни в „Dómur um dauðan hvern“ демонстрират, че „World Serpent“ определено не е бил случаен успех, а че този албум представлява нова висота, която исландците с дългогодишен опит зад гърба си и все още горящи от страст, са достигнали здраво и успяват да задържат.
С Einar твърдо начело, исландците все още следват курса, който бе определен от музиканта в трилогията „Völuspá“ и албумите от 2003 до 2010 г. Тяхната комбинация от сурови блек и дет метъл рифове с щипка траш и склонни към епичност мелодии, гъвкави вокали, както и тежка доза „исландски звук“ бяха запазена марка на дуото в аплодирания дългосвирещ албум „Pagan Prophecies“ (2012) и следващия „9“ (2015) , което накрая доведе до мрака и смъртоносния „World Serpent“ , който бе отприщен върху езическия метъл свят.
Далеч от това да са доволни от последните си постижения, FORTÍÐ се подготвят за следващата си атака. „Dómur um dauðan hvern“ е силна поличба за гарваните от севера и препускането им в друго метъл пътешествие, изпълнено с тежка слава, ледени рифове и стоманени струни!
Заглавието е налично под формата на MCD в лимитиран тираж – 500 броя и се разпространява чрез дългогодишния лейбъл на групата – Prophecy Productions.

Линк за поръчка: https://bit.ly/3eunYTO

 

 

Съдържание:
1. För
2. Fimbulvetur

 

 

 

Днес можем да чуем и втория сингъл от записа, „Fimbulvetur“:

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.