THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

THE LOVECRAFT SEXTET с видео към песента „Humiliatum“

THE LOVECRAFT SEXTET с видео към песента „Humiliatum“

‘Miserere [Opus V]-Humiliatum’ на THE LOVECRAFT SEXTET майсторски кмбинира дисхармонични Darkjazz моменти и шумни ембиънт звуци. Прекъсвана единствено от дълбинни блек и дет метъл писъци, песента провокира хипнотични мрачни и злокобни звукови пространства пред вътрешното око на слушателя. За да подчертае силата на композицията, идеологът на проекта Jason Köhnen (BONG-RA, ex-THE KILIMANJARO DARKJAZZ ENSEMBLE) създаде обезпокоително видео.

 

Jason разказва:
„Открих, че „Humiliatum“ има страхотно развитие на кулминацията и сюрреалистичният мрак на филма беше страхотно съчетание като визуален гоблен за песента. Филмът, който е използван като фон на песента, се казва ‘Valerie And Her Week Of Wonders’ „. Това е чешки филм от 1970 г., който носи много дезориентиращо усещане.
Историята като такава всъщност не е свързана с албума, въпреки че религиозните конотации имат сходства с концепцията зад „Miserere“.“

 

Фактът, че различни песни на THE LOVECRAFT SEXTET са подчертани от вече съществуващи филмови рамки, не е случаен. Филмите са важен източник на вдъхновение за Джейсън:
„Аз съм доста пристрастен към филмите, особено се гмуркам в по-малко известни филмови жанрове. Те служат като страхотен източник на вдъхновение. Всъщност филмите ми дават повече творчески принос от музиката. След като започна да пиша музика, обикновено има изображения на филми, които служат като вдъхновяващ принос тук и там. В този конкретен случай „Валъри и нейната седмица на чудесата“ просто има страхотна кинематография. Да се надяваме, че някои слушатели ще бъдат вдъхновени да гледат повече филми от чешката нова вълна.“

 

Последният албум на THE LOVECRAFT SEXTET, „Miserere“, излезе на 7-ми октомври. Можете да го откриете в онлайн магазина на лейбъла Debemur Morti Productions: https://www.debemur-morti.com .

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.