THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

Първи сингъл от предстоящия дебют на Tribunal

Първи сингъл от предстоящия дебют на Tribunal

Новосъздаденото канадско дуум/дет метъл дуо Tribunal представя първи сингъл от предстоящия си дебютен дългосвирещ албум, „The Weight Of Remembrance“.
Очаква се студийното заглавие да бъде издадено на 20-ти януари 2023-та година чрез лейбъла 20 Buck Spin, като ще бъде налично в дигитален формат и на физически носител – аудиокасета, диск и плоча.
Смесването и мастерирането на музиката в албума е дело на добре познатия ни Markov Soroka.
Обложката е творба на Soren Mourne.

Поръчки скоро ще могат да бъдат направени на следния адрес: https://www.20buckspin.com/collections/tribunal

Няколко думи от лейбъла във връзка с албума:
„Ванкувърското дуо Tribunal може все още да е непознато за света, но завладяващият дебютен албум „The Weight Of Remembrance“ е готов незабавно да промени това.
Потънали в черната кадифена обвивка на готик дуум метъла, Tribunal плетат мрачни истории за върховен съд, безкраен дъжд и отчаяние.
С участието на класически обучения виолончелист / басист / вокалист Soren Morne и китариста и вокалист Etienne Flinn, дуум класиката на дуото граничи с тежестта на дет метъла, по подобие на групи като My Dying Bride.
Звукът е незабавно разпознат чрез ясното кимване към 80-те и 90-те, но никога не звучи ретро или просто като отдаване на почит.
„The Weight of Remembrance“ предизвиква по-скоро усещането за старателно композирано оркестрово движение, подходящо за рушаща се катедрала, обрасла с мъх. Дуото често разменя вокали, редуващи се между натрапчиви ридания и чисти, унищожителни писъци в блек метъл стил и изпълнени с ужас дет призиви.
Дебютът на Tribunal е съществено допълнение към съвременния канон на дуум метъла, който може да се разшири до безкрайни музикални посоки от основата на смазваща трагична тежест. В този смисъл „The Weight Of Remembrance“ притежава завършената атмосфера на банда, надхвърлила годините си в обхвата и изпълнението на своята визия.“

 

 

Съдържаниие:

1. Initiation
2. Of Creeping Moss and Crumbled Stone
3. Apathy’s Keep
4. Remembrance
5. A World Beyond Shadow
6. Without Answer
7. The Path

 

 

 

Премиерният сингъл, „Apathy’s Keep“:

 

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.