THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

Стрийм: PIOŁUN: Rzeki Goryczy

Стрийм: PIOŁUN: Rzeki Goryczy

PIOŁUN е новосъздадена блек метъл банда , вдъхновена от скандинавската и полската блек метъл сцена от 90-те години,  с лек намек и за модерната блек метъл сцена.
В превод PIOŁUN означава „пелин“ и може би точно ароматът и  горчивият  вкус на билката и символизмът ѝ като източник на горчивина и скръб олицетворяват онова, което изпълнителите искат да предадат чрез творчеството си.
Бандата е основана от Sorh (китари, вокали и текстове) през 2019-та година , като малко след това към него се присъединява и Vitor (барабани), който активно участва в създаването на дебютното заглавие.
PIOŁUN е музикалното наследство на Oremus, композирано от Sorh. Промени в състава, както и самите разлики в лирическите концепции са основната причина да бъде сформирана изцяло нова банда.
Основателят на PIOŁUN е още познат като XCIII – китарист на Blaze of Perdition и Oremus, както и китарист по време на живите изпълнения за Manbryne.
Днес, чрез лейбъла Malignant Voices, можем да чуем дебютният дългосвирещ албум на бандата –  „Rzeki Goryczy“, който  включва гост-изпълнения от Sonneillon (беквокали и текстове за „Blady Swit“, негово дело са също така обложката и дизайна на шаблоните) и Ashgan (ембиънт елементите в албума).
И двамата музиканти,както знаете, са замесени с банди като Blaze of Perditon, Manbryne, Oremus, Exurge и Cien.
В албума е наблегнато на темите за смъртта, нихилизма, падението на човечесвото , апокалипсиса и фоклорния поглед върху сатанизма.
„Rzeki Goryczy“ съдържа 39 минути традиционен полски блек метъл с ембиънт елементи.

 

 

Съдържание:
1.Trwoga I 04:56
2.W Stronę Światla 05:16
3.Blady Świt 07:43
4.Trwoga II 04:05
5.I Wszystko Marność 05:23
6.Imię Gwiazdy 03:27
7.Antychryst 07:59

 

 

Стрийм на албума в BandCamp:

 

 

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.