THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

WOODS OF DESOLATION : „The Falling Tide“

WOODS OF DESOLATION : „The Falling Tide“
BG1 от 2

WOODS OF DESOLATION е несъмнено един от онези провокиращи визуални миражи проекти, които правят блек метъла още по-многослоен и запленяващ като жанр.
Редуващ атмосферни и отнасящи моменти с по-сурови и изчистени блек метъл секции, D. проектира собствените си видения в музикална форма, като резулатът винаги е истински водовъртеж от емоции и удоволствия за слуха.

„The Falling Tide“ е четвъртият дългосвирещ албум на WOODS OF DESOLATION , като се очаква да бъде издаден на 9-ти декември чрез лейбъла Season of Mist Underground Activists.
При изпълнението на идеята си зад новото заглавие D. си партнира с неподражаемия барабанист и клавирист Vlad (DRUDKH, WINDSWEPT) , което сами се досещате – няма как да не доведе до нещо изключително красиво като резултат.

Албумът е поредна демонстрация на дълбочина и търсене на нови висоти от страна на музиканта, като действително този път изглежда така, сякаш всяка нота докосва тънките струни по малко по-силен начин отпреди. Запазена е основата на проекта и неговата свободна артистична експресия, като е надградено с още по-богата палитра от звуци и малко по-различен подход в самата продукция.

В заглавието можем да чуем шест парчета с обща продължителност малко над 35 минути, като една от песните – петият химн в албума „The Passing“, е всъщност красив инструментал с интересен ритъм на барабаните и изключителни китари.
Музиката в албума е атмосферична, прочувствена и варира като темп, поддържайки интереса на слушателя до самия финал.

Ритмичната въвеждаща мелодия на „Far From Here“ ни пренася плавно в същината на парчето. Чисто отчаяние и съвсем неподправено представена болка и объркване от изгубването в мрачните и дълбоки води на бурното море – една от красивите метафори на D., дебнат зад всяка секунда на песента. Освен тези тежки емоции,обаче, на места се прокрадват и атмосферични пасажи със запомняща се китарна работа , които остават в съзнанието. Oбърнете внимание на страхотната изненада в средата на парчето, която се появява и остава до края му  с варираща позиция в микса.

Обикновено вокалите на D. звучат приглушено и зловещо, а инструменталът до момента бе поставян на преден план, точно като по старошколски учебник – нещо, което винаги одобрявам в един албум.
Е, тук нещата не стоят съвсем така и още с първото парче от албума D. демонстрира решимостта си да подходи по-различно в този аспект.
Вокалите са изнесени на преден план, докато инструменталът – все така атмосферичен и впечатляващ, този път е закътан в задната част на микса при появата на вокалните части.
Определено звучи по-различно от това, което сме чували до момента от WOODS OF DESOLATION, като несъмнено всеки вик е съвсем отчетлив и носи свой специфичен заряд, каращ кожата да настръхне.

 

Пропит с авторска поезия, откровени вокали и атмосферичен запомнящ се инструментал, „The Falling Tide“ рисува картини на неземни странствания из дълбоките морета на човешката душа. Представя едно цяло пътешествие от мрачното му начало до светлия му край, до вдъхновяващия призив към достигането на нови хоризонти.
Смъртта – метафорична или не, винаги е последвана от цъфтежа на нови цветя, от раждането на нови звезди, затова   намирам за силно вдъхновяващи  посланието на този албум и цялостната му концепция. Меланхолична и дълбока музика, изпълнена с красота.

 

 

„To be, briefly, if only momentary
Life passes by, as fleeting as the golden falling leaves

So gather, unfold, once more
To be, if only momentary
As all will be but a memory
So dream, dream awake, dream life away „

 

 

Линк за поръчка на албума : https://redirect.season-of-mist.com/WOD-TFT

 

Към момента за свободно слушане са пуснати три от парчетата в албума, като можете да ги чуете по-долу и сами да попиете от атмосферата на онова, което представлява „The Falling Tide“.

 

 

BG1 от 2

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.