THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

VARMIA представят сингъла „Gorzkie Fale“

VARMIA представят сингъла „Gorzkie Fale“

Полската блек метъл банда VARMIA разкри нов сингъл от предстоящия си EP запис, „Prolog“.
Можем да очакваме миниалбума на 6-ти януари 2023-та година, чрез лейбъла M-Theory Audio.
За момента е налична информация единствено за разпространение на заглавието в стрийминг платформите, като можете да го запазите на следния адрес: www.smarturl.com/varmiapresave .

 

 

 

 

Съдържание:
1.Oddal
2.Gorzkie Fale
3.3

 

 

 

Премиерният сингъл, „Gorzkie Fale“:

 

Lasota споделя за песента:
„Втората глава ‘Gorzkie Fale’ е с по-горчиви вълни. В този ритуал приветстваме колапса на материалния свят. Отделяме духа от костта. Потапяме се в чистите студени води на земята ни. Призоваваме ви да станете част от това.“

 

VARMIA е създадена през 2016 г. от композитора Lasota с мисията да слее блек метъла с музикални влияния, които отдават почит на древните балтийски племена от историческия регион Вармия в Северна Полша. Вокално, грубото ръмжене обгръща музиката на групата и местните полски текстове във висцерална аура, като единствените прекъсвания възникват при използването на традиционната, древна техника на чисто пеене „whitevoice“, както се използва по време на древни източно-централноевропейски ритуали, ритуали на преминаване и фестивали.
Междувременно силата на метъл влиянията на групата се подсилва от традиционните етнически инструменти от балтийските ритуали чрез звуците на тагелхарпа, кози рог, дървена туба и кривула. Крайният резултат е завладяваща комбинация от мрачни звуци, които канализират духа на ранните Enslaved, Satyricon и Wolves In The Throne Room и фолклорни елементи, които задвижват изпълнители като Wardruna и Heilung.

Към днешна дата VARMIA имат зад гърба си три албума – „Z mar twych“ от 2017 г., „W ciele nie“ от 2018 г. и международно признатия албум от 2021 г., „bal Lada“ – първото им сътрудничество с M-Theory Audio. Групата записва цялата си музика в културно значими отдалечени места в родната им Полша, което придава допълнителна тежест на това, което бива създадено като краен резултат.

 

Полезни връзки:
www.facebook.com/varmiaband
www.instagram.com/varmiaband
www.smarturl.com/varmia
https://varmiaband.bandcamp.com

 

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.