BulgarianCroatianCzechEnglishFrenchGermanGreekItalianNorwegianPolishRomanianSwedishUkrainian
The Void Journal

www.thevoidjourrnal.com
𝔘𝔫𝔡𝔢𝔯𝔤𝔯𝔬𝔲𝔫𝔡 𝔎𝔳𝔩𝔱 𝔚𝔢𝔟𝔷𝔦𝔫𝔢
 Following the Dark Arts since 2017 

Askeregn : „Brennende Åkres Grøde“

Askeregn : „Brennende Åkres Grøde“
BG1 от 2

Askeregn е от групите, които не се поддават особено на модерните влияния в метъла. От самото си появяване в света на ъндърграунда през 2011-та година с демото „Undergangsglimt“, бандата яростно се протипоставя на посредствеността и временните тенденции , заявявайки по първичен начин своя замисъл за същността на блек метъла и всичко онова, което счита за важно в сцената.

Екстремно емоционален и зареден с опияняваща огнена енергия, вторият дългосвирещ албум на групата – „Brennende Åkres Grøde“ , предоставя виококачествен блек метъл под формата на яростна история за смърт, стихии и дяволски слънца.
Пропито с идеята за унищожението, заглавието съдържа в себе си уникални мелоди – сурови и безкомпромисни, на моменти дисонантни, на места и с пънк нюанс, както традицията повелява.

Ритмична и подвижна, музиката в „Brennende Åkres Grøde“ е вкоренена в старошколското усещане за блек метъл. Във всяко от парчетата лъха агресия, злоба , чиста емоция – нещо, което все по-рядко може да се усети в един запис.
В продължение на целия албум могат да бъдат чути красиви сола, интересни удари на барабаните и не на последно място – лудостта на вокалите, които по време на всички седем парчета са в режим на преследване на слушателя, следвайки го непрекъснато с яростната си захапка, на моменти превръщаща се в гримаса на отчаяние и безнадежност.

Прекрасно е да чуеш банда от вида на Askeregn да се завърне толкова рязко и толкова отчетливо. Освен това, редом със своите 41 минути откровен лунатизъм и отлична продукция, албумът предоставя и отлично качество на самите физически носители – илюстрациите на Sketches from the Void са превъзходни и отлично материализират същността на заглавието и неговата връзка с умиращия свят.

Хаотичен и омайващ  със своята силна доза маниакалност и чистота, „Brennende Åkres Grøde“ ни предоставя най-доброто от Askeregn до момента. Всичко най-красиво от предишните заглавия на бандата бива съчетано в едно цяло, като триото дори успява да вметне още повече нови  хрумвания и да ни преведе през още по-мрачните и буйни територии на черното си изкуство, с още по-неустоим пламък и нестихваща енергия.

 

 

 

Име на албума: „Brennende Åkres Grøde“
Банда: Askeregn
Дата на издаване:  04.01.2023
Лейбъл:  Terratur Possessions
Линк за поръчка: https://van-records.com/Terratur-Possessions_3

 

 

Към момента може да бъде чуто едно от парчетата в албума. Чуйте  го тук:

BG1 от 2

Сподели статията :
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments