THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

Askeregn : „Brennende Åkres Grøde“

Askeregn : „Brennende Åkres Grøde“
BG1 от 2

Askeregn е от групите, които не се поддават особено на модерните влияния в метъла. От самото си появяване в света на ъндърграунда през 2011-та година с демото „Undergangsglimt“, бандата яростно се протипоставя на посредствеността и временните тенденции , заявявайки по първичен начин своя замисъл за същността на блек метъла и всичко онова, което счита за важно в сцената.

Екстремно емоционален и зареден с опияняваща огнена енергия, вторият дългосвирещ албум на групата – „Brennende Åkres Grøde“ , предоставя виококачествен блек метъл под формата на яростна история за смърт, стихии и дяволски слънца.
Пропито с идеята за унищожението, заглавието съдържа в себе си уникални мелоди – сурови и безкомпромисни, на моменти дисонантни, на места и с пънк нюанс, както традицията повелява.

Ритмична и подвижна, музиката в „Brennende Åkres Grøde“ е вкоренена в старошколското усещане за блек метъл. Във всяко от парчетата лъха агресия, злоба , чиста емоция – нещо, което все по-рядко може да се усети в един запис.
В продължение на целия албум могат да бъдат чути красиви сола, интересни удари на барабаните и не на последно място – лудостта на вокалите, които по време на всички седем парчета са в режим на преследване на слушателя, следвайки го непрекъснато с яростната си захапка, на моменти превръщаща се в гримаса на отчаяние и безнадежност.

Прекрасно е да чуеш банда от вида на Askeregn да се завърне толкова рязко и толкова отчетливо. Освен това, редом със своите 41 минути откровен лунатизъм и отлична продукция, албумът предоставя и отлично качество на самите физически носители – илюстрациите на Sketches from the Void са превъзходни и отлично материализират същността на заглавието и неговата връзка с умиращия свят.

Хаотичен и омайващ  със своята силна доза маниакалност и чистота, „Brennende Åkres Grøde“ ни предоставя най-доброто от Askeregn до момента. Всичко най-красиво от предишните заглавия на бандата бива съчетано в едно цяло, като триото дори успява да вметне още повече нови  хрумвания и да ни преведе през още по-мрачните и буйни територии на черното си изкуство, с още по-неустоим пламък и нестихваща енергия.

 

 

 

Име на албума: „Brennende Åkres Grøde“
Банда: Askeregn
Дата на издаване:  04.01.2023
Лейбъл:  Terratur Possessions
Линк за поръчка: https://van-records.com/Terratur-Possessions_3

 

 

Към момента може да бъде чуто едно от парчетата в албума. Чуйте  го тук:

BG1 от 2

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.