THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

Bolverk : „Uaar“

Bolverk : „Uaar“
BG1 от 2

Що се отнася до екстремен метъл , сред най-важните компоненти за един слушател според мен е той да бъде точно това – екстремен, нажежен до безбожност , провокиращ мисълта.
Е, новосъздадената блек метъл банда Bolverk се справя със задачата блестящо и без капка угризение.

Bolverk е норвежки екстремен квартет, създаден през 2020-та година, който през май месец издаде дебютния си дългосвирещ албум „Uaar“ чрез лейбъла WormHoleDeath. Членовете на бандата може би са ви добре познати, но няма да наблягам на музикалната им кариера.
Съдържаща в себе си елементи от блек и дет метъла – красиви дет метъл сола, великолепни ниски и високи вокали, които карат кожата да настръхне, музиката им е достатъчно красноречива за опита им и страстта, която изпитват към това, което правят.

Бандата силно ми напомня на няколко любими групи едновременно, включително незаменимите Marduk, като при все това съвсем отговорно мога да кажа, че Bolverk имат свой почерк, който се усеща веднага, още с първото парче от албума , „Death the Whore“.
Съвсем скептично пускайки си албума,в  даден момент осъзнах, че въртя тази песен в продължение на половин час…огромна зарибявка, с невероятен ритъм.

„Uaar“ е албум, връхлитащ  като ураган,  с поставени  кукички на точните места, енергията е зверска и кръвопролитията са неизбежни.Чрез огромна доза майсторство, зарибяващи флиртове с музикалните инструменти и чиста злоба във вокално отношение, Bolverk изригват и повличат всичко със себе си и своята лавина от дълбоки емоции. Ако ви се слуша нещо, което да ви накара да ръмжите заедно с вокалиста на групата и да си счупите врата, то „Uaar“ ви го поднася грубо и заобикалки.

 

 

Група: Bolverk
Албум: „Uaar“
Дата на издаване: 27. 05. 2022
Лейбъл:  WormHoleDeath
Линк за поръчка: https://bit.ly/3UGZztN

 

 

Можете да чуете албума във всички стрийминг платформи, а ето я и любимата ми песен от него, „Death The Whore“:

BG1 от 2

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.