THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

ÓREIĐA се присъединява към лейбъла Debemur Morti Productions

ÓREIĐA се присъединява към лейбъла  Debemur Morti Productions

Исландският самостоятелен блек метъл проект ÓREIĐA, отроче на мултиинструменталиста, вокалист и композитор Þórir G. Jónsson а.к.а. Thor, се присъедини към семейството на Debemur Morti Productions.
ÓREIĐA се заражда насред кръвожадните и вулканични пространства на северна Исландия. Зароден сред жизнена и идиосинкратична метъл сцена, ÓREIĐA бързо развива уникално динамичен и хипнотично епичен блек метъл звук.
Първото демо на проекта бе издадено през 2016 г., последвано от мистичен и медитативен едноименен дебют през 2019 г.
И тъй като самият Thor израства върху крайъгълните камъни на блек метъла от 90-те години, музиката на ÓREIĐA е изследване на това как би могъл жанровият класицизъм да бъде разтегнат в по-лични и трансцендентни нови форми.

 

Thor разказва:
„Моите влияния идват от различни посоки: музика, литература, визуално изкуство, философия, природа и т.н. Общото между всички тях е известното желание да се взират в бездната, така да се каже. Бих казал, че тъмнината, която предизвиквам в ÓREIĐA, е както артистична, така и духовна. Базирана както на реализма, така и на фантастичното. Ужасът и реалността, които често вървят успоредно. В крайна сметка обаче става въпрос за тъмнината в самия себе си и всички други влияния служат като инструменти и тактики за изследване и изразяване.“

 

Новият дългосвирещ албум на ÓREIĐA ще бъде издаден по-късно през годината чрез лейбъла Debemur Morti Productions.

Thor коментира какво предстои да чуем:
„В духовен смисъл, това е продължение на по-старите издания. В музикално отношение ще бъде по-динамичен и мелодичен. Едноименният дебютен албум беше изключително едноизмерен. Като да попаднеш под обстрела на ослепителна снежна буря. Със сигурност има моменти от това усещане върху нов албум, но има и усещане за страх и надвиснал ужас. Това е по-скоро пътуване, по-епично отчасти и със сигурност по-разнообразно.“

 

 

Можете да си припомните едноименния дебют на проекта тук:

 

 

 

 

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.