BulgarianCroatianCzechEnglishFrenchGermanGreekItalianNorwegianPolishRomanianSwedishUkrainian
The Void Journal

www.thevoidjourrnal.com
𝔘𝔫𝔡𝔢𝔯𝔤𝔯𝔬𝔲𝔫𝔡 𝔎𝔳𝔩𝔱 𝔚𝔢𝔟𝔷𝔦𝔫𝔢
 Following the Dark Arts since 2017 

FVNERALS : „Let the Earth Be Silent“

FVNERALS : „Let the Earth Be Silent“
BG1 от 2

FVNERALS е експериментално дуо от Лайпциг, Германия.
Дуум, пост-рок, дарк ембиънт звуци и дронови атмосфери обсебват слушателя с всяко тяхно парче.
Mакар и да не предлагат съвсем тежка в инструментален и вокален аспект музика, винаги навлизат в дълбочина и пресъздават силно докосващи звукови картини.
Ако харесвате Darkher или последните албуми на Draconian , ако сте запленени от катарзисните атмосфери на Amenra , то ще се влюбите във FVNERALS несъмнено и ше странствате в мрака им със затворени очи и сърце, изпълнено с удоволствие.

„Let the Earth Be Silent“ е третият дългосвирещ албум на бандата, като в него FVNERALS обрисуват с мелодия празнотата и дълбочината на най-дълбоките бездни, превръщайки го в символ на метаморфозата и катарзиса, но и също на апокалипсиса, който човечеството носи след себе си поради своята егоистична и повърхностна природа.
Вглъбяване в непрогледния мрак и хипнотичен танц сред сенките е може би най-доброто описание на онова, което предстои да бъде издадено на 3-ти февруари чрез лейбъла Prophecy Productions.

Със своите седем парчета и около 40 минути дължина, FVNERALS ни повеждат по пътя на тъмнината и дълбочината на непознатото,  и  едва ли някой би могъл да остане безразличен – музиката се усеща с всички сетива.

Хипнотични и плавни ефектни дронови китари ни въвеждат в първата песен от албума, „Ashen Era“, като постепенно в парчето се надига градация  с ритуалистични перкусии, реещи се вокали и преминава постепенно в отсечени китари с приятна реверберация и барабани , сред които магичния глас на Tiffany Ström се лута като странстващ призрак. Меланхолично психеделично състояние залива с всеки акорд – артистичността тук е на много високо ниво, както във всеки от предишните записи на FVNERALS , като тук сякаш си обгърнат от гъста мъгла.

„Let the Earth Be Silent“ е хипнотизиращ мрачен ритуал, в който си като обладан и бавно се отдръпваш от тялото си. В този албум на FVNERALS става дума за едно цяло потапяне в дълбокото, сред пречистващия мрак. Натежали дуум метъл китари и ембиънт звуци, преплетени с нежни вокали, на моменти украсени с едва усещащи се фоклорни орнаменти или идващи под формата на ритуалистичен шепот или вик на сирена,споделят със слушащия картини от едно друго измерение. Преследващи, бродещи в съзнанието дълго след края на последната нота.

Peter Wessel Zapffe — ‘Know yourselves- be infertile and let the earth be silent after ye.’

 

  Оценка: 10/10

 

Албум: „Let the Earth Be Silent“
Банда: Fvnerals
Дата на издаване: 3-ти февруари
Лейбъл: Prophecy Productions
Линк за поръчка: http://lnk.spkr.media/fvnerals-let-the-earth-be-silent

 

 

 

До момента са разкрити няколко от парчетата в албума, чуйте ги тук:

 

 

BG1 от 2

Сподели статията :
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments