THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

FVNERALS : „Let the Earth Be Silent“

FVNERALS : „Let the Earth Be Silent“
BG1 от 2

FVNERALS е експериментално дуо от Лайпциг, Германия.
Дуум, пост-рок, дарк ембиънт звуци и дронови атмосфери обсебват слушателя с всяко тяхно парче.
Mакар и да не предлагат съвсем тежка в инструментален и вокален аспект музика, винаги навлизат в дълбочина и пресъздават силно докосващи звукови картини.
Ако харесвате Darkher или последните албуми на Draconian , ако сте запленени от катарзисните атмосфери на Amenra , то ще се влюбите във FVNERALS несъмнено и ше странствате в мрака им със затворени очи и сърце, изпълнено с удоволствие.

„Let the Earth Be Silent“ е третият дългосвирещ албум на бандата, като в него FVNERALS обрисуват с мелодия празнотата и дълбочината на най-дълбоките бездни, превръщайки го в символ на метаморфозата и катарзиса, но и също на апокалипсиса, който човечеството носи след себе си поради своята егоистична и повърхностна природа.
Вглъбяване в непрогледния мрак и хипнотичен танц сред сенките е може би най-доброто описание на онова, което предстои да бъде издадено на 3-ти февруари чрез лейбъла Prophecy Productions.

Със своите седем парчета и около 40 минути дължина, FVNERALS ни повеждат по пътя на тъмнината и дълбочината на непознатото,  и  едва ли някой би могъл да остане безразличен – музиката се усеща с всички сетива.

Хипнотични и плавни ефектни дронови китари ни въвеждат в първата песен от албума, „Ashen Era“, като постепенно в парчето се надига градация  с ритуалистични перкусии, реещи се вокали и преминава постепенно в отсечени китари с приятна реверберация и барабани , сред които магичния глас на Tiffany Ström се лута като странстващ призрак. Меланхолично психеделично състояние залива с всеки акорд – артистичността тук е на много високо ниво, както във всеки от предишните записи на FVNERALS , като тук сякаш си обгърнат от гъста мъгла.

„Let the Earth Be Silent“ е хипнотизиращ мрачен ритуал, в който си като обладан и бавно се отдръпваш от тялото си. В този албум на FVNERALS става дума за едно цяло потапяне в дълбокото, сред пречистващия мрак. Натежали дуум метъл китари и ембиънт звуци, преплетени с нежни вокали, на моменти украсени с едва усещащи се фоклорни орнаменти или идващи под формата на ритуалистичен шепот или вик на сирена,споделят със слушащия картини от едно друго измерение. Преследващи, бродещи в съзнанието дълго след края на последната нота.

Peter Wessel Zapffe — ‘Know yourselves- be infertile and let the earth be silent after ye.’

 

  Оценка: 10/10

 

Албум: „Let the Earth Be Silent“
Банда: Fvnerals
Дата на издаване: 3-ти февруари
Лейбъл: Prophecy Productions
Линк за поръчка: http://lnk.spkr.media/fvnerals-let-the-earth-be-silent

 

 

 

До момента са разкрити няколко от парчетата в албума, чуйте ги тук:

 

 

BG1 от 2

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.