THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

AARA представят сингъла „Emphase der Seelenpein“

AARA представят сингъла „Emphase der Seelenpein“

Увенчавайки своята тристранна интерпретация на готическия роман от 19-ти век „Melmoth The Wanderer“ от Charles Robert Maturin, AARA представят заключителната част от трилогията Triade, която ще бъде пусната на 31-ви март чрез лейбъла Debemur Morti Productions.
„Triade III: Nyx“ е кратко, елегантно демонстриране на сила и класа, намаляване, стесняване и кондензация на силния, но пъргав блек метъл стил, с който групата е известна. Швейцарската група вдъхва живот на последните глави на книгата чрез шест хипнотизиращи песни:

01. Heimgesucht
02. Emphase der Seelenpein
03. Moribunda
04. Unstern
05. Des Wanderers Traum
06. Edo et Edam

Албумът е записан, смесен и мастериран в Chäuer Studios Bärn. Обложката е нарисувана от Michael Handt, като Johnny Warren (MODERN RITES) създава интрото към отварящото парче, както прави и за останалите части от трилогията.

 

Както подсказва заглавието, „Triade III: Nyx“ се занимава със смъртта, тъмнината и нощта, докато историята на Melmoth достига своя необратим край.

Вокалистът и текстописецът Fluss разказва:
„„Nyx“ носи значението на края и тъмнината… с историите на главните герои, които приключват. Любовницата на Melmoth се озовава в подземията на Инквизицията и умира от мъката си след смъртта на детето, заченато с Melmoth. Но въпреки цялото си страдание на хората, Melmoth не може да убеди никого да сподели участта на безсмъртието за душата му и така времето му изтича и съществуването му на земята трябва да приключи.“

 

Композиторът Berg добавя по отношение на музикалните измерения:
„Звукът на „Triade II: Hemera“ беше по-див и по-хаотичен, което също беше свързано с многобройните промени в рифовете. Този път целенасочено забавихме хаоса, за да дадем повече място на мелодиите и рифовете. За мен мистичната и завладяващата страна на нощта се крият в нейното спокойствие, яснота и празнота, която дава пространство за мисли, като същевременно е стимулирала въображението на хората от хиляди години.Това допринася много за факта, че много хора възприемат нощта като нещо зловещо, особено когато са сред природата. „Triade III: Nyx“ може би не е албум, който е подходящ за парти, а по-скоро място, което трябва да посетите сами.“

 

Като врата към последните глави на „Melmoth The Wanderer“, AARA разкриват втората песен от предстоящия албум – „Emphase der Seelenpein“ – която излъчва мистериозно зловеща атмосфера, издигната от меланхолични, игриви и величествени моменти.

Слушайте тук:

Berg коментира:

„Песните са написани в реда, в който се появяват в албума. Изборът коя песен да бъде разкрита първа често е труден, защото не искаме да използваме първата или последната песен. Началото или краят на дългосвирещия албум не трябва да се разкриват предварително
В същото време, песента трябва да бъде обобщение на това, което слушателят може да очаква от албума, и това е, което „Emphase der Seelenpein“ прави.
Това е може би и най-традиционната песен на AARA в „Triade III: Nyx“. Тъй като е толкова класическа песен, тя е написана бързо и интуитивно!“

 

 

„Triade III: Nax“ ще бъде издаден на CD, винил и дигитално, заедно с мърчандайз на групата, на 31-ви  март.Предварителните поръчки за всички артикули ще започнат на 3-ти февруари.
Линк: https://www.debemur-morti.com

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.