THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

Austere представят сингъла „Sullen“

Austere представят сингъла „Sullen“

Австралийската блек метъл банда Austere представи първи сингъл от предстоящия си трети дългосвирещ албум, „Corrosion of Hearts“.
Студийното заглавие ще бъде издадено на 28-ми април чрез лейбъла Lupus Lounge (Prophecy Productions).

Линк за поръчка: https://bit.ly/3RleSZ9

Австралийците се завръщат с третия си албум – и те са толкова лаконични и без никакви претенции, колкото когато изпаднаха в продължителна хибернация след издаването на втория си дългосвирещ албум „To Lay like Old Ashes“ през 2009-та година.
Озаглавен „Corrosion of Hearts“, новият дългосвирещ албум остава верен на пътя, който AUSTERE успяха да издълбаят за себе си от солидна блек метъл основа. Многопластовите и сурови, но често мечтателни китарни гоблени, изтъкани от Mitchell Keepin, се допълват от емоционалното свирене на барабани на Tim Yatras, който също допринася с клавирни пръски  и кинематографични звукови пейзажи.
В типичния маниер на австралийците, техните песни все още са криволичещи, течащи потоци от музикална мисъл с епични пропорции.
В „Corrosion of Hearts“ блек метълът на AUSTERE еволюира в по-зряла и дефинирана форма на изразяване, което едва ли е изненадващо, тъй като и двамата музиканти бяха активни в други групи по време на паузата си.
Дуетът също така отдели повече време отпреди, за да създаде новите си песни точно така, както трябваше да звучат. С по-големия опит идва повече решителност.
AUSTERE израсна от съществуващ солов проект на мултиинструменталист и певец Desolate с псевдоним Mitchell Keepin, който обедини сили с барабаниста, клавириста и вокалист Sorrow, известен още като Tim Yatras през 2005 г.
И въпреки че австралийците бързо привлякоха еднакво лоялни и значителни последователи по време на първите няколко години от съществуването си, AUSTERE решиха да излязат в продължителна пауза, преди да възобновят дейността си през 2021 г.
Като първи знак за тяхното прераждане, групата издаде компилация от техния по-ранен материал в артбук издание, озаглавен „Towards the Great Unknown“ чрез Lupus Lounge.
С възобновена страст и ясна визия, AUSTERE най-накрая са готови да издадат своя нетърпелив и дългоочакван трети дългосвирещ албум „Corrosion of Hearts“.
Красива, но гордо мрачна и немислимо свирепа черна буря се издига на повърхността от дълбините.

 

 

 

Съдържание:
1.Sullen
2.A Ravenous Oblivion
3.The Poisoned Core
4.Pale

Бонус парче (само в артбук изданието):
5. Burnt Flowers Fallen

 

 

Премиерният сингъл  „Sullen“, заедно с официално видео:

Групата коментира:
„„Sullen“ е първото парче, което написахме за „Corrosion Of Hearts“, има интересна история. Основната тема на рифа в песента всъщност беше и първата композиция, написана за албум, по който започнахме да работим веднага след издаването на „To Lay Like Old Ashes“ преди 13 години. Поради различни причини, този албум така и не се реализира, но основният риф, макар и малко по- различен, оцеля. И въпреки че носи различно усещане от предишния  материал, сметнахме, че е добра отправна точка да вземем парчета, изоставени толкова отдавна, когато решихме да възродим групата.

За „Corrosion Of Hearts“ усетихме, че имаме възможността да напишем допълнителни мелодии, които нямахме време да направим по време на записите на предишния ни албум. Позволихме си да предоставим по-разширен звуков пейзаж, носен от епични мелодии по атмосферичен начин и да се гмурнем в нови води. „Sullen“ е важна за нас песен, тъй като се оказа катализаторът за Austere, който запали отново пламъците, които горят в нас.“

 

 

Официален трейлър към албума:

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
1 Коментар
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Elling
1 year 🔥

Ето нещо много, много приятно.

Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.