THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

Omega Infinity : „The Anticurrent“

Omega Infinity : „The Anticurrent“
BG1 от 2

Да се рееш в космическото пространство, съпровождан от величествени тежки призиви и завладяващи атмосферични звукови пейзажи – това може да стане реалност чрез новия дългосвирещ запис на Omega Infinity, „The Anticurrent“.

 

За разлика от предишното заглавие, където фокусът бе върху мрачните кътчета на бездната на космическото пространство, този път интернационалното блек метъл дуо обследва теорията за  Времето и пространството с фокус върху  Големия взрив и хаотичното зараждане на Вселената, като албумът акцентира върху изгрева и падението на човешката цивилизация, отдалечвайки се обратно до космически мащаб след това, за да стане свидетел на неизбежния край на вселената в един зловещ и заплашителен финал.

 

Заглавието съдържа седем парчета и пристига с два кавъра като бонус – на песните „Night Journey“ на Sear Bliss и „Ye Entrancemperium“ на Emperor , като продължителността на албума е почти час – напълно удовлетворяващ космически опус.
Освен традиционната изненада с кавъри на любими парчета, Omega Infinity отново канят и приятели като гост изпълнители към албума: Adrienne Cowan (SEVEN SPIRES) – чисти и тежки вокали в „Iron Age“, Lindsay Schoolcraft (ANTIQVA, ex-CRADLE OF FILTH a.m.m.)– реч и тежки вокали в „Death Rays“, András Nagy (SEAR BLISS) – тежки вокали в „Voices From The End Of Time“ и „Night Journey“, Marta J. Braun (TODTGELICHTER, VYRE) – чисти и тежки вокали в „Ye Entranceemperium“.
В добавка на ярките гости и замисъл на албума, продукцията  е на най-високо ниво, което може и да се очаква от групата по традиция , но и поради факта, че отново мастерирането е поверено на страхотния музикант и звуков инженер Markus Stock.

 

И така… Ако искате да разберете как звучат безброй черни дупки, изригващи в мощна експлозия – не търсете повече. Omega Infinity са поели задачата да илюстрират в звук преживяването съвсем насериозно.
Започвайки с хаотичната и всепоглъщаща песен „The Alpha“, в която зверските призиви на Xenoyr са акомпанирани от зловещо бързи барабани и мелодични клавири, напълно контрастиращи с неясния водовъртеж от звуци, „The Anticurrent“ постепенно придобива плът.
Веднага ми хрумва мисълта, че още в първото парче музиката звучи по-сурово и величествено от онова, което очаквах да чуя – много приятна изненада в композиционно отношение – гарантирано ще настръхнете поне веднъж.
Ангажираща и разпростираща се изцяло в съзнанието ти, песента рисува картината на зараждането на една черна дупка, готова да привлече и погълне всяка космическа отломка около себе си.

 

„We are purpose
The force of pandemonium
Behold the breach
Unfolding reason
The chaos accord“

 

Използвайки електронни  и ембиънт звуци в някои от частите на парчетата, редом със студени китари , барбани в  различен темп и техника, ритуалистични напеви, шепоти, писъци и реещи се чисти вокали… Omega Infinity създават една истинска халюцинация, покоряваща във всеки един аспект.
И става още по-хубаво. Добре подбраните гости добавят великолепни нюанси към пълнотата на албума – Adrienne Cowan в „Iron Age“ сякаш е най-впечатляващата комбинация. Вокалистката изригва и се слива изцяло с онова, което представлява идеята зад песента и симбиозата е уникална за слушане. За пореден път се убеждавам в музикалния нюх на Xen  за подобни колаборации.

 

С тематични текстове на песните и завладяваща история, „The Anticurrent“ е от албумите, които грабват вниманието на слушателя  със своето разнообразие и хаос. От тежка атмосфера и огнени вокали, можете да се намерите сред реещ се инструментал и вещерски ритуалистични злокобни нашепвания.
Обложката на Adrien Bousson идеално описва случващото се в албума – черната дупка се разтваря с цялата си мощ и поглъща всяка капка светлина около себе си, властва над космическото си пространство. Вибрира в различни честоти, пулсира до самия край с ритъма на Безкрая.Олицетворява много добре магията на заглавието и атмосферата, която можете да очаквате в него.

 

С много нови изненади в инструментала и енергични разнообразни вокални изпълнения , Omega Infinity ни превеждат през колапса на милиони звезди и зараждането на унищожителната сила на черната дупка, до самия абсолютен край на Всичко.
В центъра на Млечния път наскоро бе заснета след дълги усилия свръхмасивната черна дупка Sgr A*, с маса 4,3 милиона пъти по-голяма от масата на Слънцето. Данните потвърждават, че почти цялата маса в центъра на галактиката вече ѝ принадлежи.
Пуснете си албума, потопете се в хаотичните космически прахове и магията на обрисуваните звездни пейзажи, и поразмишлявайте върху това.
Пространството, пресъздадено чрез „The Anticurrent“ , носи всички предпоставки за едно астрално космическо странстване сред умиращи звезди , чак до края на Времето.

 

„We are the Omega
We are The Void
We are the voices from the end of time“

 

 

 

   Оценка : 10/10

 

Изпълнител: Omega Inifinity
Албум: „The Anticurrent“
Лейбъл: Season of Mist
Дата на издаване: 24.02.2023
Линк за поръчка: https://bit.ly/3jKoQa3

 

 

 

Можете да чуете няколко от парчетата в албума по-долу.

 

 

 

BG1 от 2

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.