THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

ANARKHON представят сингъла ‘Levitating Among Unspeakable Cosmic Anomalies’

ANARKHON представят сингъла ‘Levitating Among Unspeakable Cosmic Anomalies’

Както бе съобщено преди няколко седмици, бразилците ANARKHON ще издадат своя премазващ пети дългосвирещ албум „Obiasot Dwybat Ptnotun“ на 17-ти март чрез лейбъла Debemur Morti Productions. Вече предоставили ни поглед върху по-неясната и психеделична страна на бандата с отварящото парче ‘Deliberate Chaos Caused By Violations Of The Laws Of Nature’ (припомнете си го тук), кръвожадните дет метъл тирани сега илюстрират дори по-брутални аспекти от албума с разкриването на второто парче.

В ‘Levitating Among Unspeakable Cosmic Anomalies’ на преден план излиза главоломно майсторство на барабани, безкрайни гърлени вокали и тежки рифове, изпъстрени със зловещо емоционални водещи мелодии. Напомнящо фино за ранните дни на групата, новото парче е удоволствие за всички ценители на истинския дет метъл.

Чуйте парчето тук:

Композиторът Sodomic (също така член на POWER FROM HELL) споделя:
„Новият албум включва някои брутални и много по-директни части, редом с бавни и психеделични парчета.Слушателят ще изпита усещане на криволичене между крайностите в емоциите и чувствата, като по време на пътуване с влакче на ужасите. Важно е да имате предвид, че ние винаги сме били и винаги ще бъдем дет метъл банда. Бруталните песни с бласт бийтове са част от идентичността ни и винаги ще бъдат част от работата ни.“

 

Името на песента е свързано с Митовете за Ктхулу на Хауърд Лъвкрафт, като бандата работи в тандем с това си вдъхновение в желанеито си да предизвика ужасяващи и истински плашещи халюцинации във вътрешното око на слушателя.Рискът да бъдеш хвърлен в разяждащата паст на космическия ужас е всепроникващ и неизбежен.

Sodomic споделя по темата:

„Никога не мисля за заглавието на една песен предварително. Винаги първо пиша текстовете. Тогава – след като прочета какво съм написал и усетя думите и тяхното значение – най-накрая измислям подходящо име.

Когато става дума за Лъвкрафт, обикновено се опитвам да направя своя принос, без да използвам конкретна история от някоя от неговите книги. Това може да звучи налудничаво, но имам чувството, че съм в диалог с него и му помагам по някакъв начин да напише нови истории, нови космически страхове, нови кралства и така нататък. И по този начин той ми влияе в творческия процес!“

 

 

Поръчки на албума можете да направите на следния адрес: https://bit.ly/3lRvCrp

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.