THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

Чуйте двата нови албума на Ulthar – „Anthronomicon“ и „Helionomicon“

Чуйте двата нови албума на Ulthar – „Anthronomicon“ и „Helionomicon“

Американската блек/дет метъл банда Ulthar , вдъхновена от космическия ужас и вселените от творчеството на Лъвкрафт, издаде днес цели два свои дългосвирещи албума – „Anthronomicon“ и „Helionomicon“.
И двете заглавия се разпространяват чрез лейбъла 20 Buck Spin и могат да бъдат открити в дигитален формат и на физически носител – 12″ винил в няколко цвята, аудиокасета и диск.
По записите на албумите работи Kevin Bernsten, като мастерирането е поверено на Adam Tucker.
Обложката е творба на Ian Miller.

Линк за поръчка: https://www.20buckspin.com/ulthar

В хода на първите си два албума, ‘Cosmovore’ и ‘Providence’, Ulthar издълбаха уникална ниша в спектъра на ъндърграунд метъла, изковавайки гротескно елегантен хибрид на алхимията на техническия дет метъл и пронизващите ветрове на виелицата на блек метъла, всеки един елемент с тръпчив нюанс от четката на абсурдиста.
Близо 3 години след „Providence“, изблик на смъртоносна креативност доведе до ДВА нови албума, които биват издадени едновременно.
„Anthronomicon“ олицетворява непрекъснатото развитие на майсторството на Ulthar над тяхното мрачно изкуство – фактът, че бандата винаги се развива, усъвършенства и тласка възможностите си напред.
От началните взривове и извиващата се мания на „Cephalopohre“ Ulthar нападат с ъглови изкривени рифове, потапящи се навътре и навън от различни сфери на измеренията. Необичайните многопосочни завои се въртят бързо и яростно, сякаш ще се разпаднат по шевовете само за да се прекрояват отново и отново във все по-монументални форми.
Всяка от 8-те песни на Anthronomicon представлява раздразнително парче от по-голям пъзел, всяка от които е лабиринт за себе си, който, взет заедно, позволява на човек да премине през тази обърната сюрреалистична главоблъсканица.

И докато неговият сестрински албум „Anthronomicon“ представя пъзел от 8 части от лабиринтен шум, „Helionomicon“ взема тези елементи и създава два извисяващи се 20-минутни монолита от лъчиста авангардна необятност.
Всяка песен, подходящо озаглавена „Helionomicon“ и „Anthronomicon“, пренася слушателя на огромно пътешествие на психеделичен спектакъл, където невъобразими досега пейзажи се оформят и странни неосезаеми структури пронизват разпадащия се небесен свод.
Въпреки значителната дължина на тези две парчета, преживяването не доскучава; всяка от песните посещава безброй нови гледки и перспективи във времето.
По същество „Helionomicon“ се превръща в синтез на цялата записана продукция на Ulthar до този момент в два кулминационни, амбициозни епоса.

Създавайки третия и четвъртия си албум едновременно, а и както знаем – имайки много други групи и албуми в колективните си колани, тримата опитни играчи, които съставляват Ulthar, не се задоволяват с това да свирят нещата просто, да бъдат просто още една дет метъл група сред многото такива.
По-скоро групата непрекъснато търси и изпълнява с все по-компулсивна сложност, повече нюанси и в преследване на постоянно издигане към един трансцендентен и несъответстващ свят отвъд светското; място на еуфорична радост и объркващо страхопочитание.

 

 

Съдържание на „Anthronomicon“:

1.Cephalophore 04:41
2.Fractional Fortresses 05:05
3.Saccades 04:55
4.Flesh Propulsion 05:52
5.Astranumeral Octave Chants 04:34
6.Coagulation of Forms 05:00
7.Larynx Plateau 03:53
8.Cultus Quadrivium 06:50

 

 

Премиера на албума в YouTube:

 

 

Съдъръжание на „Helionomicon“:

1.Helionomicon 20:31
2.Anthronomicon 19:52

 

 

Премиера на албума в YouTube:

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.